Kapobanda – klobuk dol
23. maj, 2016
Bliža se 36. festival Melodije morja in sonca
23. junij, 2016

Sloviti Alice Cooper prvič v Sloveniji

Legendarni Alice Cooper, ki prihaja 12. junija prvič v Slovenijo, v Halo Tivoli v Ljubljani, se je vpisal v zgodovino s svojimi odličnimi pesmimi, ki so osvajale vrhove lestvic, MTV in radijske valove, in so postale neminljive rock klasike številnih generacij. Med njimi so Poison, House Of Fire in Bed Of Nails, I’m Eighteen, School’s Out, Only Women Bleed, No More Mr. Nice Guy, Welcome To My Nightmare, You And Me, Love’s A Loaded Gun, Be My Lover, I Never Cry – o katerih je še več povedano v spodnjem tekstu – med mnogimi drugimi!

Ustvaril je bogato kolekcijo raznolikega rocka, v katerem je spojil različne žanre in zvoke psihedelije, art rocka, heavy metala, glama, industrijskega in hard rocka, novega vala, popa …
 
Že več kot pol stoletja je zvezda stalnica popularne glasbe, s 26 studijskimi ploščami in kar 46 hit singli, prodanimi v več kot 50 milijonih primerkov. 
 
Prepoznaven je po monumentalnem kitarskem zvoku, vokalnih harmonijah in nalezljivih melodijah. V vsebinsko raznolikih besedilih, pogosto obarvanih z njegovim značilnim humorjem in ironičnim, provokativnim stališčem, se loteva tako temačnih horror tem, intimnih travm in osebnih dilem, tudi z vidika pripadnikov različnih zapostavljenih družbenih skupin, kot občutenih romantičnih izpovedi.
 
Od začetkov delovanja je spreminjal podobo rocka in vplival na generacije glasbenikov med katerimi so tudi Kiss, Iron Maiden, John Lydon (Johnny Rotten), Slipknot, Marilyn Manson … Tudi Lady Gaga ga spoštuje in priznava, da mu je ukradla  točko z obešanjem za svoj nastop.
 
Cooper že leta prijateljuje s skoraj vsemi, ki na sceni nekaj veljajo. Nanizal je vrsto sodelovanj z velikani kot so Frank Zappa, Guns N’Roses, Slash, Ozzy Osbourne, Jon Bon Jovi, Joe Satriani, Paul McCartney …
 
Glasbeni kolegi so se mu poklonili tudi s ploščo »A Humanary Stew: A Tribute To Alice Cooper«, na kateri so njegove legendarne pesmi predelali zvezdniki skupin Def Leppard, Iron Maiden, Megadeath, Guns N’Roses, Roger Daltrey (The Who), Vince Neil (Motley Crue), Steve Jones (Sex Pistols), Ronnie James Dio, Dee Sneider in mnogi drugi.
 
In gotovo bo Alice Cooper tudi na svojem prvem koncertu v Sloveniji, 12.6.2016 v ljubljanskem Tivoliju navdušil s svojim znamenitim rock šovom, kot ga pri nas še ni bilo!