Foto: Petra Cvelbar
Severa Gjurin nadaljuje niz koncertov SiTi Teatra
21. januar, 2014
King foo z vročim singlom Hot
22. januar, 2014

Sopranos v videu za skladbo Cel svet je tak

Najnovejša pesem skupine Soprano$ z naslovom Cel svet je tak je končno dobila tudi vizualno podobo. Fantje in dekleti so staknili glave in se lotili zahtevnega snemanja videospota, prvič v lastni režiji ter s pomočjo režiserja Nika Kara. V štirinajstih urah trdega dela je nastala zanimiva zgodba, ki je s pomočjo računalniške obdelave Vanje Novaka postavljena na zanimive lokacije, ki niso vse le na Zemlji. 

Za nezemeljsko preobrazbo članov so na pomoč poklicali priznano stilistko in modno oblikovalko Nino Šušnjaro ter vizažistko Matejo Naberšnik. Da bi bila preobrazba popolna, pa je Iris spremenila še svojo pričesko, lase si je dala pristriči na kratko, v sodelovanju s frizerskim studiem LasTina pa je svoje lase podarila rakavim bolnikom. 
 
“Potek snemanja je bil tokrat drugačen kot sicer, brez statistov, brez glavnih igralcev. Snemali smo na chromakey ter večinoma vsak zase in velik izziv je bil pretvarjati se, da so tam drevesa, oblaki, kar je bilo dodano v postprodukciji, saj tam v bistvu ni bilo ničesar, le zeleno platno”, je o snemanju povedala Alenka, Iris, ki je bila med drugim zadolžena tudi za koreografijo, pa je dodala: “Pesem je zelo plesna in gre hitro v uho, tako da koreografija ni bila težek zalogaj. Zelo sem zadovoljna in ponosna na svoj del zadolžitve, pa tudi na ostale člane, ki so do učenja koreografije pristopili s polno mero entuziazma. Zame je pa tako ali tako že znano, da najbolj uživam, ko lahko povežem oboje skupaj, torej glasbo in ples.” Frenk nam je zaupal zgodbo videospota: “Prikazali smo skupino vesoljskih glasbenikov, ki so bili poslani na posebno raziskovalno ekspedicijo na planet Zemlja. Tukaj namreč naj ne bi bilo ljubezni in ne pop glasbe. Njihova naloga je bila dokazati ravno nasprotno in to jim je tudi uspelo. Dokazali so, da je tudi naš svet takšen.”
 
Soprano$ pa so ponovno dokazali, da odlično delujejo kot ekipa, združili so svoja znanja in izkušnje ter posneli zanimiv videospot, ki kar kliče po pozitivi. Ravno takšen, pozitiven in zapeljiv bo tudi celoten album, ki ga skupina že dokončuje in bo izšel spomladi.