Foto: Nataša Urbančič
Adijo poletje za zaključek počitnic
3. september, 2013
Foto:Živa Škrlovnik
Da Phenomena predstavljata video za skladbo Pelji me
3. september, 2013

Sopranos z videospotom za skladbo Edina

Skupina Soprano$ so poletje preživeli zelo delovno, poleg snemanja in nastopanja so posneli videospot za svoj najnovejši singel Edina, katerega je producirala Golica TV, za režisersko taktirko pa so postavili Janija Pavca. 

Snemanje za Edino je potekalo kar v Ljubljani v restavraciji Via Bona, ki je znana po zanimivem notranjem videzu in spominja na vroč latino klub. Glede na to, da je skladba v stilu latino glasbe, so k sodelovanju povabili odličen salsa Plesni studio Dancefloor iz Ljubljane. Tema pesmi Edina je ljubezenska, spotu pa so dodali še kanček zapeljevanja, za kar je poskrbel preko avdicije izbrani Denis Malačič. 
 
Frenk in Alenka sta o snemanju in pripravah za videospot podala nekaj vtisov. Frenk: "Samo snemanje videospota ni bilo toliko naporno kot same priprave, s sočlani smo se redno dobivali, usklajevali termine na vsaki lokaciji, bili v shopingu za razne out-fite, zbirali ter urejali vse potrebno za dokončno postavitev scene, kot sem si jo jaz zamislil. Ko se enkrat zbudiš in vidiš, da se začenja Dan D, si kar na trnih in nabit s pozitivnim adrenalinom, veš da te čaka dolg in naporen dan, vendar se ga zelo veseliš. Poleg snemanja sem čez cel dan usklajeval delo, sprejemal nastopajoče in postavljal sceno za kadre s plesalci in našima dekletoma." 
 
Alenka: "Ne pomnim, da bi se kdaj tako zelo pripravljala na snemanje videospota (smeh), s Soprano$ smo bili konstantno v stiku, v živo ali preko telefona. Ne glede na to, da je šlo ogromno stvari narobe; spremembe zadnjo minuto, odpovedi in podobno, je samo snemanje potekalo gladko. Glede na to, da pesem govori o privlačnosti med dvema, sem predlagala, da si omislimo tudi 'igralca' v videospotu. Na avdicijo za glavno moško vlogo, katera je potekala preko Soprano$ FB strani, se je prijavil Denis Malačič, vsestranski fant iz Prekmurja, ki se je v vlogi zapeljevalca odlično izkazal, kako pa mu je uspelo, pa boste presodili gledalci sami. Snemanje 'z nečlanom skupine' je bilo zelo zanimivo in malce drugačno kot ponavadi. Kljub temu, da se z Denisom pred samim snemanjem nisva poznala, sva se hitro ujela in snemanje je teklo v sproščenem vzdušju. K temu je pripomoglo tudi to, da sva se z Iris pred snemanjem lahko neobremenjeno prepustili ličenju odlične vizažistke Sandre Puhar, Tina in Tatiana iz studia Las Tina pa sta poskrbeli za najine pričeske."
 
Soprano$ so še dodali, da so zelo veseli, da je videospot Edina, ki napoveduje izid njihovega prvega albuma, končno na ogled. Priprave na album so pomembno obdobje, ki ga s široko odprtimi rokami sprejemajo, četudi to pomeni veliko dodatnega dela. Zato ta spot namenjajo vsem za motivacijo, najmlajšim gledalcem pa za prijeten vstop v novo šolsko leto.
[iframe width=”600″ height=”450″ src=”//www.youtube.com/embed/SNSI6twTYkg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]