Up n’ downs s prvim videospotom Esprit subverzif
4. februar, 2013
Supersunset s singlom Roke čez oči
4. februar, 2013

Sweet peak in Alma v singlu Nežno, grobo, nežno

Foto: Sami Rahim

Foto: Sami Rahim

Potem ko so Sweet Peak konec preteklega leta predstavili avtorsko skladbo Le Croissant, ki so jo posneli v sodelovanju s simpatično pevko Majo Založnik, se ustvarjalni trojec zdaj predstavlja z novim glasbenim sodelovanjem in novo skladbo. Tokrat so ob glasovni podpori izvrstne Alme Merklin posneli single Nežno, grobo, nežno.

Ni naključje, da single prihaja med poslušalce ravno v najbolj zaljubljenem času v letu. Besedilo je ljubezensko, pod njega pa se podpisuje uveljavljeni tekstopisec Tilen Majerič, sicer hišni tekstopisec pri Sweet Peak, ki je javnosti že dobro poznan po svojem sodelovanju z Neisho. In tudi zaradi ljubezenske tematike je besedilo pisano Almi na kožo.

Poleg Alme je svoj pečat skladbi prav tako pustil Valentin Kovič, ki je odigral kitaro in s tem pesmi dal nekoliko “grobe” in rokerske duše, kot pravijo. Single Nežno, grobo, nežno je oblečen v moderne zvoke, a vseeno ohranja klasično noto klavirja, ki nas s svojo melanholijo spremlja skozi celo skladbo. “Pripoveduje o nasprotjih in ekstremih, o odnosih, ki so še danes tako lepi, a že naslednji dan čisto nasprotje. O bolečini in prebolevanju. O nas, ljudeh.”

SWEET PEAK FT. ALMA – Nežno, grobo, nežno SweetPeakFeatAlmaNeznoGroboNezno.mp3

Sweet Peak kot produkcijski trio sodeluje z različnimi slovenskimi glasbeniki. Pod imenom Sweet Peak pa se skrivajo trije glasbeniki in umetniki, ki s svojim znanjem in talentom tvorijo ekipo, ki si je za cilj zadala osvežiti glasbeno sceno.

V dobre pol leta obstoja se lahko fantje pohvalijo že s tremi avtorskimi skladbami, in sicer v sodelovanju z različnimi vokalistkami. Za pesem Le Croissant z Majo Založnik so posneli tudi videospot s priznano produkcijo Fame & Flame iz Celja. Videospot je po dobrem mesecu dni zabeležil več kot 85.000 ogledov na spletu