Foto: Marko Ocepek
CoverLover in Zoran Predin z Novo okupatorko
19. marec, 2012
Skupina Elevators v Zlatem Zobu
19. marec, 2012

Tabu in Andrej Šifrer skupaj v Romanju

Predsatvljamo vam Romanje, glasbena simbioza, ki zagotovo ne bo kmalu pozabljena, nasprotno – po odzivih s premiere na letošnji podelitvi Viktorjev bo ta duet skupine Tabu in Andreja Šifrerja prižgal zvezdo, ki pred 30 leti ni uspela zasijati v vsem sijaju, ki si ga zasluži.
‘Romanje’ je namreč ena od tistih skladb iz albuma Ideje izpod odeje (1981), ki niso bile deležne tolikšne medijske pozornosti, kot nekatere že ponarodele skladbe na albumu (Gorska roža, Ko zvonovi zapojo, Lepa dekleta, Vse manj je dobrih gostiln…). “Nismo želeli predelati evergreena, nekaterih stvari se je najlepše spominjati takšne kot so, večji izziv nam je bil obuditi komad, ki ga ljudje še ne poznajo toliko. Andrej je med drugimi predlagal tudi Romanje in tega smo začutili takoj”, so povedali Tabujevci glede izbire skladbe. Novo ‘Romanje’ je svež in mogočen pristop h klasiki, z novimi harmonijami, prepričljivim vokalom in sodobno produkcijo, zaupano Žaretu Paku, s katerim skupina Tabu sodeluje že 13 let.
TABU IN ANDREJ
Naključje je hotelo, da je imela lani poleti skupina Tabu velik in glasen koncert v neposredni bližini Andrejeve hiše in ker so njegovi otroci veliki oboževalci Tabujev, so družinsko obiskali koncert. Nad odrskim nastopom in energijo benda so bili navdušeni. Ker je Andrej ravnokar pripravljal album ‘Ideje 30 let kasneje’, je zato kmalu pristopil k skupini z idejo o sodelovanju. “Večina benda je odraščala z albumom ‘Ideje izpod odeje’, zato nam je bilo povabilo v čast. To je prvi uradni duet skupine Tabu in z rezultatom smo zelo zadovoljni. Komaj čakamo, da ga začnemo izvajat v živo, to bo koncertna bomba,” so bili glede Romanja navdušeni Tabujevci.

Predsatvljamo vam Romanje, glasbena simbioza, ki zagotovo ne bo kmalu pozabljena, nasprotno – po odzivih s premiere na letošnji podelitvi Viktorjev bo ta duet skupine Tabu in Andreja Šifrerja prižgal zvezdo, ki pred 30 leti ni uspela zasijati v vsem sijaju, ki si ga zasluži. 
Romanje je namreč ena od tistih skladb iz albuma Ideje izpod odeje (1981), ki niso bile deležne tolikšne medijske pozornosti, kot nekatere že ponarodele skladbe na albumu (Gorska roža, Ko zvonovi zapojo, Lepa dekleta, Vse manj je dobrih gostiln…). “Nismo želeli predelati evergreena, nekaterih stvari se je najlepše spominjati takšne kot so, večji izziv nam je bil obuditi komad, ki ga ljudje še ne poznajo toliko. Andrej je med drugimi predlagal tudi Romanje in tega smo začutili takoj”, so povedali Tabujevci glede izbire skladbe. Novo Romanje je svež in mogočen pristop h klasiki, z novimi harmonijami, prepričljivim vokalom in sodobno produkcijo, zaupano Žaretu Paku, s katerim skupina Tabu sodeluje že 13 let.

Naključje je hotelo, da je imela lani poleti skupina Tabu velik in glasen koncert v neposredni bližini Andrejeve hiše in ker so njegovi otroci veliki oboževalci Tabujev, so družinsko obiskali koncert. Nad odrskim nastopom in energijo benda so bili navdušeni. Ker je Andrej ravnokar pripravljal album Ideje 30 let kasneje, je zato kmalu pristopil k skupini z idejo o sodelovanju. “Večina benda je odraščala z albumom Ideje izpod odeje, zato nam je bilo povabilo v čast. To je prvi uradni duet skupine Tabu in z rezultatom smo zelo zadovoljni. Komaj čakamo, da ga začnemo izvajat v živo, to bo koncertna bomba,” so bili glede Romanja navdušeni Tabujevci.

TABU IN ANDREJ ŠIFRER – Romanje (60 sek)TabuinAndrejSifrerRomanje.mp3