Sixtynine predstavljajo nov singel in video Still dreaming
26. maj, 2014
Mesec dni do jubilejnega, desetega festivala GorA RockA
27. maj, 2014

Tabu pred Dnevom 202 v singlu Male vojne

Foto: Borut Bor

Foto: Borut Bor

Skupina Tabu ne počiva niti za minuto. Tik pred spektaklom s simfoničnim orkestrom 12. junija v Križankah na tradicionalnem Dnevu 202 so nam postregli s še eno glasbeno poslastico, tokrat s sodobnim singlom Male vojne. 

Suvereni vokali, trši beati in brezkompromisno besedilo v kombinaciji sodobno produkcijo (Žarko Pak/Simon Vinestock) prinašajo svež veter med utečene forme slovenske glasbe. Tabuji se ne bojijo poskušati novih stvari, kar so v preteklosti že ničkolikokrat dokazali in tudi Male vojne bodo nedvomno novo, zelo pisano poglavje v Tabujevi obsežni knjigi uspešnic.
‘Male vojne’ so že četrti single z EP-ja Hvala za ribe!, ki s tem postaja ena najuspešnejših malih plošč pri nas. Čeprav je na prvi posluh vsebina pesmi tipična bitka med spoloma, se Tabuji muzajo in pravijo malo drugače. Male vojne so oda čisto posebni ljubezni – malo močnejšemu in nevarnejšemu odnosu, kot ga je vajena večina izmed nas. “Nekateri ljudje se imajo radi tudi na malo bolj boleče načine in potrebujejo vsakdanje male medsebojne vojne, da so zadovoljni in zadovoljeni,” je razložil avtor besedila Iztok Melanšek.
 
TABU – Male vojne TabuMalevojne.mp3
 
Za omenjeni single nam dekle in fantje poleti obljubljajo tudi videospot, ki pa bo prav tako malo drugačen, kot smo jih vajeni.