Foto: Sašo Tušar
SiTi teater predstavil slečene Tabuje
22. november, 2013
Severina s turnejo Dobrodošao v klub 2013 v Mariboru
24. november, 2013

Tabu. Prvega ne pozabiš nikoli.

Foto: Sašo Tušar

Foto: Sašo Tušar

Sedečega občinstva namreč, kakor nas je na koncu prvega koncerta iz niza SiTi za dobro musko 2013, poimenovala Tina, pevka skupine Tabu.

Če reportažo začnemo na začetku, tudi mi, ki smo sestavljali sedeče občinstvo, nismo čisto vedeli kaj lahko pričakujemo od prvega sedečega koncerta Tabujev v SiTi Teatru, ker vsi njihovi koncerti vključujejo pokanje po šivih od energije, kjer res ne moreš stati pri miru in se za Tino na trenutke zazdi, da bo kar poletela in ki bi tudi skalo pripravila do tega, da prične plesati v ritmu. 
 
A hazardirati je včasih treba in Tabujevci so večer pričeli s pokrom, kjer je že v prvi partiji zmagala Tina s parom srca oz. čisto 42-ko. Mi, sedeče občinstvo, smo hazardirali naprej in stavili, koliko časa bo Tina zdržala sedeča na barskem stolu, ker ostali člani skupine so njeno zmago podprli 100% akustično in občinstvo si niti ni upalo prepevati zraven preveč naglas, da ne bi pokvarilo spominov na njihovo snemanje v Mostarju, ki so jih delili z nami med posameznimi skladbami.  Akustičen Ocean, še čisto topla in sveža Junfer, že znani Začarano telo in Tabu so bili že čisto dovolj, da smo si vsi na koledarje naredili zaznamek “Pozor, ne spreglej sporeda prireditev v Križankah za junij!”, ker prihaja velik akustični koncert Tabujev s Simfoničnim orkestrom RTV SLO.
 
Po akustičnem delu je padel zastor samo pred Tino, za katerim se je na veliko nesrečo občinstva in veliko veselje ansambla preoblekla kar na licu mesta in po Pesku in z dotikom mehko prešla v drugi del koncerta, kjer je že znano, da je njihova droga čisti Adrenalin. Na svoj način so pred nami preigrali vse največje uspešnice iz svoje 15-letne poti. Bilo je Divje, bila je Dobra vila, šli smo na Oblak za dva in bili smo tudi Namesto srca ipd. in pred Romanjem naprej, so z nami delili zgodbo, da se je v ravno tej isti dvorani, cca. pet let nazaj zgodila odločitev, da si nekdanja pevka Nina in njen glas vzameta daljši oddih od Tabujev in da Tina ni bila izbrana med bitko talentov, ampak med “back vokalistke” in strinjamo se, da je bila izbira odlična.
 
Sedečemu občinstvu se ja na koncu le uspelo postaviti na noge in jih priklicati nazaj za bis, kjer so se Zahvalili za ribe in nam Poljubljeno spustili Angela za lahko noč. Sklep je, da ni slabo včasih kaj poslušati sede, ker tako bolj slišiš, kaj ti pravi besedilo in če si upaš, si res lahko tudi Srce. 
 
SiTi za dobro musko, komaj čakamo naslednjo partijo. Bomo videli kakšni kvartopirsko igro bodo 21. decembra špilali Avtomobili.