Flirrt predstavljajo maxi single K-I-V-I
9. april, 2014
Matjaž Jelen v singlu Vse se v pravo smer vrti
14. april, 2014

Tabu v avtobiografskem muzikalu Odprto

Predstava Tabu: ODPRTO! prihaja na naše glasbenogledališke odre kot nestrpno pričakovan prvenec v do sedaj neobstoječem žanru avtobiografskega musicala. 

Še nikoli ni kakšna skupina lastne biografije s svojim občinstvom delila tako iskreno, tako odprto! Tabuji so sicer svoje fane že večkrat povabili na posebne koncerte, celo piknike, tokrat so jih povabili domov!

Skupine Tabu sicer ni potrebno posebej predstavljati. Naslovi njihovih hitov, med katerimi so mnogi že pravi evergreeni, govorijo sami zase: Dobra vila, Tabu, Lahko sem srce, Divje, Ocean, Angel, 42, Oblak za dva, Pesek in dotik, Poljubljena, Namesto srca, Moje luči in najnovejši Hvala za ribe, Junfer, Nekoč nekje … praktično vse, kar ustvarijo, se spremeni v zlato. Pa vendar v tej iskreni glasbenogledališki izpovedi ne gre samo za unplugged in best of pregled dosedanjega delovanja po vzoru ostalih slovenskih pop/rock prvoligašev. To, da so za to priložnost na novo preoblekli svoj repertoar, je predvsem senzibilni odziv na povsem nov izziv. Kako svojo silno odrsko energijo z nezmanjšano odrsko prezenco nežno spustiti čez gledališko rampo do, za Tabuje, nepredstavljivega sprejemnika – sedečega občinstva.

V duhovitem, samoironičnem potovanju skozi zgodovino benda se odpirajo drug drugemu, svetu in nenazadnje tudi samemu sebi. Z lučjo Življenja posvetijo tudi v najbolj skrite kotičke svojega čustvovanja in delovanja. Z iskreno strastjo in poštenostjo, s katero so ustvarjali svoje nepozabne pesmi, se v večinoma kronološkem prepletu le-teh, lotijo uprizoritve svoje lastne zgodbe. Iz Tabujeve skrinje zaveze, svetega graala, v katerega so se stekale solze in smeh 15ih let, vlečejo ven spomine na preteklost, ki je hkrati sedanjost in prihodnost, v katero se bend in z njim predstava zapelje brez kakršnegakoli postanka.

Kljub kreativno več kot bogatim 15 letom, njihova glasbena vitalnost spet doživlja enega od vrhuncev, zato se tudi niso zadovoljili “samo” z velikim koncertom s filharmoniki RTV Slovenija v Križankah, ampak so se obrnili vase, k svojim koreninam. Avtobiografski musical Tabu: ODPRTO! je namreč vsaj toliko kot pogled v preteklost, tudi pismo o nameri za prihodnost!