Zarolanih 10: Moonlight sky
15. november, 2016
Sweetsology v petdeseta s skladbo Something to be free
16. november, 2016

Tabu z novim singlom Nabiralka zvezd

Skupina Tabu predstavlja že četrti singel z novega albuma. Nabiralka zvezd je težko pričakovana pesem, po kateri so poimenovali tudi album, ki je izšel aprila in med poslušalci naletel na zelo dober odziv. Mnogi so ob poslušanju takoj izpostavili prav pesem Nabiralka zvezd in jo opisali kot eno najlepših stvaritev benda.

Tabuji se v tej epski simfoniji sprašujejo, kaj je tam zgoraj, stopajo na prste, da bi bili bližje zvezdam in nabirajo najlepše zase in za vse vas. Ob spremljavi orkestra, z močnim besedilom in Evinim odličnim vokalom, spuščajo na radijske valove kreacijo, ki bo zagotovo postala opazen del slovenske glasbene zgodovine.
 
»Nabiralka zvezd je ena tistih pesmi, ob katerih nam srca razbijajo že od njihovega zgodnjega nastajanja. Enostavno začutiš, ko se rojeva nekaj veličastnega in prepričani smo, da bo to eden naših največjih hitov,« so o skladbi povedali člani skupine Tabu.
TABU – Nabiralka zvezd TabuNabiralkazvezd.mp3
 
Navdih za besedilo je avtor Iztok Melanšek, našel kar v domačem kraju, kjer nosi enako ime mednarodno poznan kip Črta Valenčaka. Nabiralka zvezd je dekle, ki z roko sega v najvišjo točko neba in simbolizira človekovo neprestano prizadevanje po doseganju najvišji možnih ciljev. Ker je to tudi večna filozofija Tabujev, so jo posvojili in poslali v svet še v zvočni obliki, kot so jo doživeli oni. V prihodnjih dneh napovedujejo tudi videospot, ki bo že četrti z novega albuma.
 
Predhodno so bili z albuma objavljeni singli Greva dol, Do kosti in Prvi zadnji, za katere so bili posneti tudi videospoti, ki si jih lahko ogledate na uradnem VEVO kanalu skupine. Izbor singlov kaže na to, da je album Nabiralka zvezd zares pisan, o čemer se lahko prepričate na ekskluzivni predstavitvi albuma, ki bo 15. decembra v Cvetličarni.