Nuška Drašček predstavila RE-BELLE
13. marec, 2018
Slavko Ivančič s singlom Vse je v glavi
14. marec, 2018

Tanja Ribič se vrača na odre

Foto: Filip Đurić

Ena naših najbolj prepoznavnih igralk se s pesmijo Ljudje vrača na popularno-glasbeno sceno.

Tanja Ribič je leta 1997 s skladbo Zbudi se zmagala na slovenskem izboru za pesem Evrovizije in kasneje v Dublinu dosegla odlično 10. mesto. Tri leta kasneje je izdala svojo zadnjo ploščo, potem pa se je posvetila igranju, čeprav petja ni nikoli opustila, saj je nastopila v številnih muzikalih.

Ker je pogrešala pop glasbo, je za obuditev pevske kariere izbrala sodelovanje na letošnji EMI, saj je želela, da sporočilo pesmi sliši čim več ljudi. Uspela ji je uvrstitev na predtekmovanje, kjer je med najboljšimi šestnajstimi predstavila izpovedno balado Ljudje. Pri ustvarjanju besedila, ki ga je napisal Rok Lunaček, je sodelovala tudi sama, saj je imela jasno predstavo, o čem želi peti, zato sta izpilila vsak verz. S pesmijo Ljudje želi spomniti na sočutje in pretirano otopelost, ki jo povzroča sodobno življenje, kjer materialne dobrine in virtualni svet pomenijo več kot odnos do sočloveka.

Tanja pripravlja tudi nastope v živo. Okrog sebe je zbrala zasedbo vrhunskih glasbenikov, s katerimi se je spoprijateljila pri muzikalu Trač. Gre za mednarodno priznane mojstre različnih žanrov, predvsem klasične glasbe in džeza. Skupaj bodo posodobili pesmi s Tanjine prve plošče, ki je bila prodana v zlati nakladi. Poleg njenih pesmi pa bodo v repertoarju tudi nekatere priredbe slovenskih in tujih uspešnic.

Prve nastope lahko pričakujemo spomladi, do takrat pa bo Tanja za pesem Ljudje posnela tudi videospot.