Chaosstar, Teleport in Shattered Thought Patterns nova imena na Metal Mania Open Air
5. junij, 2012
Umirajoči Jureta Ivanušiča in skupine NORDunk
5. junij, 2012

Telstar v izvedbi Severe in Gala Gjurina

Kako je zvenelo slovensko vesolje med letoma 1962 in 1983? Zakaj “Zemlja pleše” in kdo je sprejel “Povabilo na Luno”? Kako sta se vsemirja lotevala Gregor Strniša in Elza Budau? Čigav obraz opeva Ježek? Ali na Luni prirejajo festivale? Kaj tam počno Črne mačke? Kako so v vse skupaj vpletene Bele vrane? Odgovore na ta in še mnoga druga vprašanja, ki si jih niste nikoli zastavili, ponuja nova izdaja ZKP “Od tod do vesolja – Spacebound”.  Na njej je zbrana vesoljska dediščina slovenske popularne glasbe, ki je nastala med letoma 1962 in 1983.
Da se lahko preteklost in prihodnost srečata v srcu sedanjosti, je na plošči nova verzija skladbe “Telstar” v izvedbi Severe in Gala Gjurina.

Kako je zvenelo slovensko vesolje med letoma 1962 in 1983? Zakaj Zemlja pleše in kdo je sprejel Povabilo na Luno? Kako sta se vsemirja lotevala Gregor Strniša in Elza Budau? Čigav obraz opeva Ježek? Ali na Luni prirejajo festivale? Kaj tam počno Črne mačke? Kako so v vse skupaj vpletene Bele vrane? Odgovore na ta in še mnoga druga vprašanja, ki si jih niste nikoli zastavili, ponuja nova izdaja ZKP Od tod do vesolja – Spacebound.  Na njej je zbrana vesoljska dediščina slovenske popularne glasbe, ki je nastala med letoma 1962 in 1983. Da se lahko preteklost in prihodnost srečata v srcu sedanjosti, je na plošči nova verzija skladbe Telstar v izvedbi Severe in Gala Gjurina.

SEVERA IN GAL GJURIN – Telstar SeveraGalGjurinTelstar.mp3