Foto: Jure Dostal in Teya Teyson
Katarina mala in A-Kamela z božičnim Din don
25. november, 2013
Ines Erbus s svojim singlom in videospotom Dim od cigareta
25. november, 2013

The Sticky Licks sodelujejo s priznano producentsko navezo

Letošnja prijetna osvežitev na slovenski glasbeni sceni zasedba The Sticky Licks je v teh dneh zaključila demo posnetke debitantskega albuma, katerega naslov bo znan šele tik pred zdajci.

Skupini je v ekipo uspelo pridobiti preverjena imena slovenske producentske smetane. Vlogo nadzornega producenta je prevzel legendarni producent Žare Pak, ki je soodgovoren za mnoge hit skladbe in plošče nebotičnikov slovenskega glasbenega prostora, med drugim Siddharte, Big Foot Mame in Tabujev. 
 
Decembrsko snemanje plošče bo v studiu Soundgrounded avtoritativno usmerjal glavni producent  Matej Gobec, ki ima v žepu sodelovanja z skupinami Laibach, Da Phenomena in Srečna Mladina.
 
“Plošča The Sticky Licksov bo stilsko zelo raznolika in tudi fantje so pokazali veliko truda in predanosti, sploh v samih pripravah”, je komentiral Gobec.
 
Skladbe na albumu bodo odpete tako v slovenščini kot v angleščini, v zadnjih tednih je v redni rotaciji že napovedni izdelek albuma Things to share.
 
Prvenec bo prepleten z unikatno simbiozo starih in novih prvin rock’n’rolla, besedila bodo bazirana na izkušnjah članov benda, predvsem pevca in frontmena Maria Pešiča.
 
“Težko določim skupni imenovalec skladb, če pa že moram nekaj izpostaviti, so to ženske. Posledično torej  bolečina, razočaranje, ljubezen ali zgolj seks”,  dodaja v smehu Mario.
 
Na plošči bodo pustila pečat tudi gostovanja priznanih slovenskih glasbenikov, ki bodo zagotovo dodala širšo dimenzijo izdelku. Izdaja plošče se je zakoličila na zgodnjo pomlad, pred tem pa lahko pričakujete tudi nov vizualni material skupine, ki vam bo dvignil apetite po premiernem dolgometražcu skupine The Sticky Licks.