Nina predstavlja singel Zašto cure boli glava
30. september, 2014
Muff s singlom Uspavanka
30. september, 2014

Tide predstavljajo singel Hold on

Foto: Saša Huzjak

Foto: Saša Huzjak

Po nekajmesečnem premoru se Tide vračajo z novim singlom iz zadnjega albuma No.4, ki nosi naslov Hold on.  Kevin Koradin, kitara in vokal, je ob priložnosti spregovoril: “Za vse tiste, ki albuma še ne poznajo, naj povem, da so na istem albumu tudi skladbe Love is gone, Riot act in Don’t look back. Za vse smo tudi posneli videospote.” Fantje so se prav tako začeli pripravljati na nove izzive in ustvarjati novi material.

“Hold on je skladba, ki pripoveduje življenjsko zgodbo o človeku, ki odhaja v svet, ker si želi širiti obzorja in spoznavati nove stvari, vendar mora za seboj pustiti vse ostalo, kar ga veže na dom – med drugim tudi ljubezen. Istočasno pa je sporočilo pesmi Hold on misel, da nikoli ne smemo pozabiti na korenine, na dom in vedno obdržati za vse to posebno mesto v našem srcu, ne glede na to, kam nas bo življenje popeljalo,” je o pomenu pesmi spregovoril Koradin. Sicer pa je Hold on moderen melodičen in ritmičen rock komad, stil katerega je na zadnjem albumu No.4 postal nekakšen zaščitni znak skupine Tide.
 
Tide so uspešno prestali preizkušnjo nastopa v vlogi predskupine Skid Row poleti na Festivalu Lent, kjer so tudi prvič predstavili dva nova člana, Damjana Paljka (bobni) in Andreja Rota (kitara). Z njima je je sedaj skupina po dolgih letih ponovno kompletno primorska oz. iz slovenske obale. “Vračamo se na začetek nastanka Tide, iščemo svoje istrske korenine in se trenutno odlično počutimo. Seveda to ne pomeni, da bomo obtičali na naši obali, vseeno pa si želimo, da bi zaradi tega dejstva imeli kakšen koncert več v domačem okolju – to smo v preteklosti pogrešali,” je misel o prenovljeni zasedbi sklenil Koradin.
 
Tide so z albumom No.4 prejeli številne ugodne recenzije tudi iz tujine, kjer še vedno poteka promocija in dogovori za nastope in koncertne predstavitve, kar skupini predstavlja svojevrsten izziv.
 
TIDE – Hold on TIDEHoldOn.mp3