Perpetuum Jazzile vabi na čarobni koncert na Visoko!
5. julij, 2016
Čipkarija za slovo poletju
18. avgust, 2016

Tide s singlom Make me feel

Tide so se odločili svoje oboževalce razveseliti še zadnjim singlom iz svojega četrtega albuma, preden se zaprejo v studio in se lotijo ustvarjanja svoje pete plošče. Tako je tukaj 'prepovedani' single Make me feel, ki je nastal na Nizozemskem.

Po daljšem premoru sta Kevin Koradin in Matej Batelič, ustanovna člana in jedro skupine Tide, ponovno stopila v akcijo in začela pripravljati material za nov album. Glede na to, da so poslušalci skupine že nekaj časa čakali na kakšen nov single, so se Tide odločili za izid še enega in hkrati zadnjega singla iz svoje zadnje plošče, ki je hkrati tudi neke vrste napovednik naslednjega albuma in bo poslušalcem že jasno začrtal stil in žanr v katerem bodo nastajale nove pesmi. 
 
Single Make me feel, ki je nastal pod peresom Kevina Koradina, je udaren in melodičen rokerski komad v tipičnem Tide stilu, ki govori o ''prepovedanem'' ljubezenskem razmerju, nekakšni Romeo in Julija ljubezenski zvezi modernega časa. Pesem je takoj na začetku dvignila veliko prahu, saj je pevec Kevin Koradin izdal, da gre za avtobiografsko besedilo, zato se mediji že sprašujejo, kdo je njegova Julija. Pevec nam je izdal nekaj o tematiki in čustvih prepovedane ljubezni, ki jo upesnjuje:' 'Kadar ti notranji glas pravi, da nekaj ni prav ampak se ne moreš upreti skušnjavi in se ob nekom tako dobro počutiš in za trenutek pozabiš na preostali svet, to je rdeča nit pesmi''. Kevin je med snemanjem pesmi v Amsterdamu dobil tudi močno virozo, za katero je glasbeni producent Cliff Goilo mnenja, da je bila najbrž plod vseh čustev, ki so med snemanjem privrela na površje. Lahko pa je bilo krivo le mrzlo in sivo Nizozemsko vreme.
TIDE – Make me feel TIDEMakeMeFeel.mp3
 
''Upamo, da bo bodo naši poslušalci v teh treh minutah lahko odklopili svet in se prepustili glasbi'', pa za konec o pesmi še dodaja Koradin, ki je glasbeno aktiven tudi med poletjem.