Divje jezero z nastopom v Baru Pr’ Gabrijelu v Cerknem
12. november, 2013
Brucovanje s skupino Prisluhnimo tišini
12. november, 2013

Tide z novim spotom za rock balado Love is Gone

Foto: Alja Kink

Foto: Alja Kink

Tretji single z novega albuma skupine Tide imenovanega preprosto No.4. Videospot so fantje iz rock skupine Tide snemali v ljubljanski Cvetličarni Mediapark pod režijo Tine Istenič, s katero so sodelovali že pri videospotu za pesem Riot Act. Za luči, ki so eden izmed ključnih elementov videospota, je poskrbel lučkar skupine Črt Birsa, video snemalca pa sta bila Andraž Brelih in Blaž Miklič. Spot je bil posnet v enem dnevu.

Kevin Koradin, pevec in kitarist skupine, je v imenu skupine o spotu dejal: "Ideja spota je zelo preprosta, želeli smo prikazati skupino v akciji, kemijo benda in živega nastopa skupine Tide. Nismo čutili potrebe po tem, da bi ustvarjali neko umetno zgodbo ali da bi navezovali glasbo na dogodke iz življenja ali politike. Tokrat smo v ospredje enostavno  postavili glasbo in "performance" skupine Tide." Fantje so odločno dodali: "Ko bo gledalec užival v videospotu, se bo počutil kot del skupine in kot da je z nami na odru!"
 
Pesem lahko označimo za moderno rock balado, omeniti pa velja, da so Tide prvič, v skoraj 10-ih letih obstoja, posneli uradni videospot za rokersko balado. Po mračni uspešnici Adieu in uporniški Riot Act, so se tokrat odločili za nekaj bolj prijetnega in rock skladbo, ki je lahko blizu vsem ljudem, ne glede na zvrst glasbe, ki jo poslušajo.
[iframe width=”600″ height=”338″ src=”//www.youtube.com/embed/n4RxHd3g0P0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]