Omar Naber z videospotom Hej, ti!
21. februar, 2016
Eroika na Slovenski popevki predstavila skladbo Za vse življenje
23. februar, 2016

Tinkara Kovač in Anika Horvat s singlom Po zimi

Tinkara Kovač in Anika Horvat se poznata že iz otroštva. Redno sta se srečevali najprej na otroških festivalih, kasneje na koncertnih odrih in v televizijskih oddajah. 

Nikoli pa nista skupaj zapeli izvirne skladbe, ki bi obeležila to prijateljstvo, ki se je iz glamuroznih odrov preneslo tudi v zasebno življenje. Po naravni poti se je tako spletlo sodelovanje v skladbi z naslovom Po zimi avtorjev Domna Graceja in Draga Misleja Mefa. 
 
Skladbo sta skupaj predstavili na Slovenski popevki 2016, ki je tokrat prvič potekala v sklopu meseca posvečenega slovenski glasbi – Dnevi Slovenske zabavne glasbe (DSZG) – v organizaciji RTV Slovenija. 
 
Drago Mislej Mef je tako pozdravil nastop na festivalu: “No ja. Verjetno ni popevka, kot so bile včasih. Verjetno niti ni sodobna založniška štanca, kjer od produkcije boli glava, srce pa ostaja hladno. Niti ni glasbeno modrovanje, še manj pevsko virtualiziranje, čeprav si je Domen privoščil nekaj zelo visokih tonov in verjetno pognal Tinkaro in Aniko v odkrivanje lastnih zmožnosti. Skratka, Po zimi je pesem, ki jo bodo bodoče udeleženke bitke talentov uporabile za finalno pesem, kot dokaz, da zmorejo. Tako kot Tinkara in Anika, ki pravita, da gresta naprej, ker je pomlad in sta spet z nogami na tleh in bo ljubezen in bo smeh.”
 
TINKARA KOVAČ IN ANIKA HORVAT – Po zimi TinkaraKovacinAnikaHorvatPozimi.mp3
 
Že med ustvarjanjem pred nastopom na popevki, sta Tinkara in Anika ugotavljali, da je njuno skupno petje izjemno uglašeno in da se njun glas na eni točki v pesmi zlije v eno. V hecu, da se je rodila nova pevka – TinkAnika – sta na odru odpeli zgodbo, ki se na nek način dotika obeh.