Foto: Dare Brenko
San Di Ego z novo skladbo Brez tebe
29. februar, 2016
Regina s singlom Alive in every way
29. februar, 2016

Tinkara Kovač in Bobby Solo skupaj snemata skladbo

Tinkara Kovač in Bobby Solo sta minuli teden združila moči in skupaj posnela novo skladbo z naslovom La cura ѐ vivere, ki bo v slovenski in italijanski različici uvrščena na nova albuma. Oba bosta luč sveta ugledala 2. aprila 2016, in sicer prvič na koncertu v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, kjer bodo priljubljeno primorsko pevko spremljali člani skupine Heaven X in številni posebni gostje.

Bobby Solo, sicer znan po svojih skladbah Una lacrima sul viso (zmagovalna pesem – Festival di Sanremo 1964), Zingara, ki jo je odpel s priznano Ivo Zanicchi (zmagovalna pesem – Festival di Sanremo 1969) in Se piangi, se ridi (Eurosong 1965), je Tinkari podaril svojo najnovejšo pesem, in sicer na povabilo producenta Alberta Zeppierija, ki je v Tinkari prepoznal odličen vokal. Snemanje je potekalo v intimnem ambientu Videmskega studia Angel’s Wings sredi Furlanije-Julijske krajine. Bobby priznava, da ga veseli sodelovanje z dobrimi vokalisti, ki lahko njegovomu delu vdahnejo nekaj svežega. Dodatno je poudaril pomen procesa glasbenega ustvarjanja: "Vse preveč smo glasbeniki podrejeni sodobnim tehnologijam, ki nam je sicer prinesla možnosti odkrivanja popolnosti naših skladb. Še vedno prisegam na spontane ustvarjalne momente, ko se glasba rodi iz emocij.«
 
Naslova Tinkarinih novih albumov, prvi bo v slovenskem jeziku, drugi pa v italijanskem, za zdaj ostajata še skrivnost! Po navdušenju producenta Alberta Zeppierija nad italijansko različico skladbe Mars in Venera, pa se v tem obdobju za italijanski trg obeta še single Marte e Venere.
 
Italijanski album bo izšel v sodelovanju in na pobudo založbe Numar Un, v koprodukciji z založniško hišo Egea Records, znotraj mednarodne zbirke Cantate in italiano, pri kateri so že sodelovali Kati Garbi (Grčija), Goran Bregović (Bosna), Kayah (Poljska), Karmen Mensah (Capo Verde) in drugi. Slovenski album bo Tinkara izdala s svojo založbo T-key Music.