Foto: Luka Cajnkar
Trash Candy se odpravljajo na evropsko turnejo
15. oktober, 2013
Rebeka Dremelj predstavlja singel Karneval
16. oktober, 2013

Tinkara Kovač med solisti koncerta Rodolfo Vitale e La Swing Orchestra

Foto: Andraž Blaznik

Foto: Andraž Blaznik

V petek, 18. oktobra 2013 se bo zagnalo kolesje mednarodnega projekta Senza confini/ Brez meja, ki združuje glasbo in glasbenike z južnega in severnega Sredozemlja ter glasbeno tradicijo swinga, jazza in rocka.

Ob spremljavi 11-članskega swing orkestra, ki ga vodi crooner Rodolfo Vitale, se bodo Tinkarina flavta, vokal in rokerski pristop prepletali s priljubljenim pop glasom in tolkalnimi vragolijami italijanskega zvezdnika ter legendo jazza in tanga – Tullia De Piscopa, Sanremskega veterana, bobnarja na zgodovinskih albumih imen kot so Mina, Pino Daniele, Gato Barbieri, Adriano Celentano, Roberto Vecchioni, Giorgio Gaber, Enzo Jannacci, Ennio Morricone, Fabrizio De Andre', Franco Battiato, Mory Kante, Manu Chao, ipd; ter sodelavca in soavtorja na kar enajstih albumih Astorja Piazzolle od skladb Libertango in Summit-Reunion naprej.
 
Poleg prepleta glasbenih svetov, je namen projekta uprizoritev glasbene integracije kot simbola za konkretno evropsko integracijo ter odprt kulturni prostor. Dobesedno – brez meja.