Psihomodo pop prihajajo v Cvetličarno
19. marec, 2016
Frenk Nova in Kataya predstavljata Svet je tvoj
19. marec, 2016

Tinkara Kovač s koncertom v Cankarjevem domu

Tinkara Kovač bo 2. aprila na koncertu v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, ob spremljavi posebnih glasbenih gostov, premierno predstavila dva nova albuma – slovenskega in italijanskega.

Slovenski album bo vključeval nekatere stare uspešnice in single iz zadnjega obdobja kot so Pesem zate, posneta v sodelovanju s skupino Perpetuum Jazzile, in Po zimi, sklada predstavljena na Slovenski popevki 2016 v sodelovanju z Aniko Horvat. Italijanski album pa bodo bogatila številna uspešna Tinkarina sodelovanja iz tujine, med novejšimi zagotovo pesem posneta v sodelovanju s starim italijanskim rockerjem Bobby Solom, La cura é vivere. Po navdušenju producenta Alberta Zeppierija nad italijansko različico skladbe Mars in Venera, pa se v tem obdobju za italijanski trg obeta še single Marte e Venere, ki bo prav tako umeščena na novi album. 
 
Koncert tako obeta številne novost, obenem pa tudi stare uspešnice kot so Veter z juga, Spezzacuori in zmagovalna skladba festivala EMA 2015 Round and Round.   
 
Naslova Tinkarinih novih albumov, prvi bo v slovenskem jeziku, drugi pa v italijanskem, za zdaj ostajata še skrivnost!
 
Italijanski album bo izšel v sodelovanju in na pobudo založbe »Numar Un,« v koprodukciji z založniško hišo Egea Records, znotraj mednarodne zbirke Cantate in italiano, pri kateri so že sodelovali Kati Garbi (Grčija), Goran Bregović (Bosna), Kayah (Poljska), Karmen Mensah (Capo Verde) in drugi. Slovenski album bo Tinkara izdala s svojo založbo T-key Music.