Lina Kuduzović predstavlja novo verzijo skladbe Zamrznil je čas
12. december, 2011
Andrej Šifrer in Jan Plestenjak v skladbi Lepa dekleta ljubijo barabe
12. december, 2011

Tinkara Kovač z Godbenim društvom rudarjev Idrija

Dirigent godbenikov Domen Prezelj se je preizkusil tudi v pevski vlogi

Seveda ne tisti, ki so sinoči godli v Idriji. Povprečna starost teh je namreč menda okoli 20 let.
Res pa začetki Godbenega društva rudarjev Idrija segajo več kot 340 v zgodovino. Idrijska rudarska godba ie najstarejša godba na pihala v Evropi, po nekaterih zapisih celo najstarejša dotična godba na svetu.
Vsako leto godbeniki na pihala domače občinstvo razveselijo s številnimi koncerti in minuli vikend so se zopet predstavili na dveh, že tradicionalnih prednovoletnih koncertih. Vedno znova pripravijo kakšno presenečenje in tudi sinoči nas v idrijski Modri dvorani niso pustili hladnih.
Začelo se je pravzaprav skorajda pravljično. Z zabavno in napeto pravljico Veter v vrbah, ki je bila skladatelju Johanu de Meiju navdih za istoimensko skladbo v štirih stavkih. Nadaljevalo s prigodami Charlija Chaplina in nežno angleško balado, pri kateri se je kot solist na saksofonu predstavil odlični Nace Kogej, dijak Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani.
Po prvem delu koncerta, na katerem se je predstavila pihalna sekcija, so v drugem delu že tradicionalnega prednovoletnega koncerta na oder povabili pevko Tinkaro Kovač, ki je z njimi odpela štiri skladbe, prirejene s strani Domna Prezlja.
Koncert pihalne godbe ne bi bil pravi, če se ne bi vsaj enkrat vmes vmešala družina Strauss. S pozivom „vino, ženske in glasba“ se je zaključil uradni del sinočnjega koncerta, ki se je, po nekaj aplavzih, raztegnil še v dodatek s Tinkaro Kovač in seveda tisto, ki jo idrijska pleh banda* igra že 346 let, kot se je ob koncu izrazil dirigent pihalne godbe Domen Prezelj.

Začetki Godbenega društva rudarjev Idrija segajo več kot 340 v zgodovino. Idrijska rudarska godba je najstarejša godba na pihala v Evropi, po nekaterih zapisih celo najstarejša dotična godba na svetu.
Vsako leto godbeniki na pihala domače občinstvo razveselijo s številnimi koncerti in minuli vikend so se zopet predstavili na dveh, že tradicionalnih prednovoletnih koncertih. Vedno znova pripravijo kakšno presenečenje in tudi sinoči nas v idrijski Modri dvorani niso pustili hladnih.Začelo se je pravzaprav skorajda pravljično. Z zabavno in napeto pravljico Veter v vrbah, ki je bila skladatelju Johanu de Meiju navdih za istoimensko skladbo v štirih stavkih. Nadaljevalo s prigodami Charlija Chaplina in nežno angleško balado, pri kateri se je kot solist na saksofonu predstavil odlični Nace Kogej, dijak Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani.

Po prvem delu koncerta, na katerem se je predstavila pihalna sekcija, so v drugem delu že tradicionalnega prednovoletnega koncerta na oder povabili pevko Tinkaro Kovač, ki je z njimi odpela štiri skladbe, prirejene s strani Domna Prezlja.

Koncert pihalne godbe ne bi bil pravi, če se ne bi vsaj enkrat vmes vmešala družina Strauss. S pozivom “vino, ženske in glasba” se je zaključil uradni del sinočnjega koncerta, ki se je, po nekaj aplavzih, raztegnil še v dodatek s Tinkaro Kovač in seveda tisto, ki jo idrijska pleh banda* igra že 346 let, kot se je ob koncu izrazil dirigent pihalne godbe Domen Prezelj.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.