LeeLooJamais predstavljajo akustično verzijo skladbe Ljubavi
13. julij, 2014
Rumena noč se ta vikend vrača v Koper
24. julij, 2014

Tomaž Ahačič Fogl predstavlja Tople julijske noči

Tomaž Ahačič ali kot ga radi kličejo Fogl, se je Sloveniji dodobra predstavil v priljubljeni oddaji Znan obraz ima svoj glas, ki je pomenila novo prelomnico v njegovem življenju in kjer je očaral z nastopi tudi tiste, ki so ga že poznali kot pevca in člana skupine Yuhubanda.

Izjemnega vokalista mnogi kličejo Fogl, tako da je kot pravi, že pozabil na svoje ime. “Sedaj pa še zanimivost. Svoje ime sem že čisto pozabil, ker me vsi prijatelji kličejo po nadimku Fogl, ki sem ga ponosno obdržal od pokojnega starega očeta Ivana Ahačiča, ki je v povojnih letih pel v operetah v Tržiču, in so ga po starih gorenjskih običajih preimenovali v Fogla (poje lepo kot ptič). V naši družini že dolgo živi glasba, na kar smo vsi resnično ponosni.” je o nadimku povedal Tomaž oz. Fogl.
 
V julijskih dneh po uspešnih nastopih v oddaji voditelja Denisa Avdiča izdaja prvi singl Tople julijske noči Gre za  zmagovalno pesem Melodij morja in sonca iz leta 1979 v izvedni Ota Pestnerja. Avtor pesmi je Berty Rodošek, avtor mnogih zimzelenih pesmi, je nad novo izvedbo navudšen. Za produkcijo je poskrbel Martin Lesjak.