Lavender z novim singlom Dan se prebuja
21. avgust, 2014
Foto: Aleš Romaniuk Marvin
Happy Ol’McWeasel navdušujejo Japonce
21. avgust, 2014

Tomos, Adam Velić in Gummy Flava v singlu Drugam

Drugam je najnovejši singl primorskega izvajalca Tomosa. Tomaž Marc, kot mu je tudi res ime, je 20 – letni fant, ki prihaja iz Plav pri Novi Gorici. 

Kot sam rad pove,  se je vse začelo v krogu prijateljev, prvi mu je povedal za Eminema, spet kasneje so z druščino pričeli poslušat 2Paca, prvi komad pa je Tomos zatem napisal že prvi svojih desetih letih. Kasneje se je začel že resneje in z velikim interesom poglabljati v pisanje lastnih besedil in vedno bolj ga je le – to, tudi navduševalo.
 
Tomosa smo tudi bolje spoznali v eni od sezon šova Slovenija ima talent, kjer je s svojim prvencem V krogu navdušil tako žirijo kot tudi občinstvo v dvorani in za malimi ekrani. Leta 2012 se je predstavil še s skladbo Ona noče, ki jo je posnel v sodelovanjem z vokalistom Denijem Kukom in producentom Maxom Sebastienom, s katerim Tomos sodeluje že od leta 2008. Tomos konec leta pripravlja tudi svoj prvi album z naslovom V krogu.
 
Za konec tega poletja, pa je Tomos pripravil novo skladbo, z naslovom Drugam. Tokrat je v sodelovanje povabil vzhajajočega reperja Gummy Flavo, ki ste ga že lahko slišali v skladbi Svet na dlani, ter polfinalista šova Slovenija ima talent, Adama Velića. Velić je na glasbeno sceno prodrl s sodelovanji z Zlatkom, Trkajem, Challetom Salletom in mnogimi drugimi. Najbolje se ga spomnimo iz skladbe Kensl, ki so jo združno ustvarili Challe Salle, Adam Velić, DaKru, Shorti in Trkaj.
 
Za glasbo in aranžma je poskrbel David Sužnik iz B&D Production, za tekst pa so mladi ustvarjalci poskrbeli sami. Ustvarjalci tudi povedo, da je prej omenjena pesem izšla pod založbo Inovativa MMR, seveda pa je skladba Drugam doživela tudi svojo vizualno podobo. Ideja za videospot se je porodila Tomosu, med vožnjo v avtu, zato se je nemudoma povezal z režiserjem Nejcem Laščakom. Vodji projekta je bila ideja všeč in že so se pognali v lov na igralce in statiste. Videospot so snemali štiri snemalne dni, za kamero je bil Luka Kržič, za masko je poskrbela Julija Ipavec, za izgled in kreacije Gummy Flave pa je poskrbela priznana modna oblikovalka Jasmina Gregurič.  
 
TOMOS – Drugam (feat. Adam Velič, Gummy Flava) TomosDRUGAM.mp3