Klemen Klemen o ljubezni v Ljubezni
7. april, 2016
Niet Live: Ljubljana – Trst
7. april, 2016

Tomos z izpovedjo v skladbi Zadnji komad za njo

Mladi glasbeni ustvarjalec ne počiva na lovorikah. Tomos, čigar pravo ime je Tomaž Marc, se je širši javnosti predstavil z že izdanimi singli, ki so naleteli na izjemno pozitivne odzive. Pred letom dni pa je gledalce in poslušalce presenetil s skladbo Drugam, ki je opozarjala na problematiko uporabe drog, s katero je pustil močno sporočilo, sedaj pa se na glasbene lestvice vrača z novo skladbo, ki jo je poimenoval Zadnji komad za njo.

Goričan, ki je pred leti svoj prvi vtis pustil v šovu Slovenija ima talent, je v preteklosti sodeloval z različnimi izvajalci, med drugim tudi s sotrpinom iz prej omenjenega šova, Adamom Velićem, pri tej skladbi pa je vajeti v roke vzel obetavni glasbeni producent, Jani Klančič, ki je poskrbel, da je besedilo, katerega avtor je Tomos sam, pristalo v prepričljivi kombinaciji z močno radijsko melodijo.
 
"S projektom Zadnji komad za njo smo pričeli že oktobra lani, približno mesec dni za tem, ko sem končal razmerje s takratno punco. Ker smo želeli dober studijski izdelek, sem za to skladbo v studiu bil trikrat, ur, preživetih v studiu, pa na koncu sploh nisem več štel. Skladba Zadnji komad za njo je pripravljena po resničnih dogodkih. V pesmi predstavljam svojo zgodbo in prepričan sem, da se lahko v njej najde veliko ljudi, predvsem tisti, ki so bili prevarani, oz. tisti, ki so varali. Moja želja je, da bi vsak posameznik vedno premislil, kakšne posledice lahko prinese takšna zgodba, skozi katero sem šel tudi sam. Na koncu je rdeča nit vedno ista: veliko nepotrebne bolečine, sovraštva in razočaranja," o avtobiografski skladbi pove Tomos.
TOMOS – Zadnji komad za njo (feat. Deni Kuk, Jani Klančič) TomosZadnjiKomadZaNjo.mp3
 
Skladbo je pa pospremila tudi vizualna podoba, kjer se je mladi Primorec, ki je v preteklem letu izdal svoj prvi album z naslovom V krogu, ponovno poslužil sodelovanja z režiserjem Martinom Gerbcem, s katerim je že sodeloval pri nastajanju videospota za skladbo Ona noče. "O videospotu smo se začeli pogovarjati že proti koncu lanskega leta. Z režiserjem sva dva meseca predvsem govorila o tem, kaj se je dogajalo med zvezo s takratno punco, kot tudi kaj se je dogajalo po koncu zveze. Vmes smo zamenjali kar štiri scenarije, zadnji pa je bil pripravljen šele teden dni pred snemanjem videospota. Moram omeniti še to, da je videospot posnet v enem poskusu in moram priznati, da je bilo veliko težje, kot sem si predstavljal. Vesel pa sem, da so v projektu sodelovali moji prijatelji, predvsem pa sem vesel, da sem bil vesel sodelovanja z vokalistom moje skaldbe, ki se je v teh nekaj letih, odkar sva prvič sodelovala, razvil kot zelo dober vokalist, ter moji skladbi dodal poseben čar," je povedal Tomos in dodal, da je vesel, da je videospot prvič ugledal luč sveta prav v petek, 01. aprila, na premieri videospota v domačem Kanalu, kjer je nastopil tudi Tomosov glasbeni kolega, Zlatko.
 
Avtor glasbe in aranžmaja je tako Jani Klančič, ki je prav tako poskrbel za miks skladbe, Tomos je za besedilo poskrbel sam, Max Sebastien je poskrbel za mastering, Deni Kuk pa je, skupaj z reperskim vložkom Tomosa, prispeval vokalni del skladbe Zadnji komad za njo.