Pero Lovšin predstavlja nov single Ko gre vse k vragu
3. maj, 2020
Skupina Ashine izdala novo skladbo in album
4. maj, 2020

Tosca Beat s skladbo Higher spodbujajo, naj najdemo moč in sežemo višje

V času, ko se trudimo ohraniti upanje in pozitiven pogled na svet, skupina treh akademskih opernih pevk Urške Kastelic, Eve Pavli in Zale Hodnik – Tosca Beat predstavlja navdihujočo
skladbo Higher.
Dekleta iz zasedbe Tosca Beat, ki v svojih projektih združujejo operno petje in klasično glasbo z aktualnimi glasbenimi trendi, tokrat predstavljajo pesem s pozitivnim sporočilom, ki nas  spodbuja, da odvržemo vse, kar nas zavira in vleče navzdol, ter v sebi poiščemo moč in se povzpnemo višje.

Ideja za skladbo je nastala že pred časom, a so dekleta počakala na primeren trenutek, ki se bo zlil s sporočilom pesmi: »Sama pesem Higher je nastajala več kot eno leto, imele smo idejo, želele smo navdihujočo pesem, napisale smo besedilo, jo potem konec  prejšnjega leta končale in posnele tudi že material za videospot. Potem pa smo nekako čakale na primeren trenutek, včasih niti ne veš zakaj … Pa vendar, v trenutnih razmerah smo prepoznale ujemanje s sporočilom te pesmi, zato smo se odločile, da je zdaj pravi trenutek za izid! Zdaj se namreč vsi spopadamo s tem, da bi ohranili upanje in pozitiven pogled. Sprašujemo se, v katero smer bomo šli, ko bo tega konec? Naš odgovor je – višje! #higher,« pojasnijo Tosca Beat.

Glasbo in besedilo za skladbo je napisala Eva Pavli, h končni obliki pesmi pa so prispevale vse tri pevke in pianist Urban Grabenšek.

Ideja za video se je utrnila Nataši Hodnik Korinšek, sestri Zale Hodnik, ali kot povedo Tosca Beat: »Ta ideja se je potem kar nekaj časa oblikovala in se idejno širila. Nataša je nekakšno idejno jedro naše skupine, vedno je polna idej in zamisli«.

 

 

Pri videu poleg Tosca Beat sodelujejo izjemni posamezniki z navdihujočimi zgodbami: »Ko smo idejo za snemanje videospota predstavile ljudem, so bili vsi navdušeni. K snemanju smo povabile različne ljudi, veliko prijateljev, glasbenikov, pa tudi otrok. Med drugim je na snemanju sodelovala tudi Ema Kozin, slovenska bokserka in svetovna prvakinja v boksu, ki jo spremljamo že od začetka kariere, ona pa nas, tako da gre za nekakšno vzajemno “fanovstvo”. Obraz naše mini kampanje je Neja Zrimšek Žiger, krasna punca, ki je v življenju ni nič ustavilo, niti to, da se je rodila brez rok. Neja je polna pozitivne energije, saj kar žari navzven. Je glasbenica, pevka, pa tudi umetnica in slikarka. Povabile smo tudi ljudi, ki so zaradi raznih telesnih omejitev morda na videz drugačni in so zaradi tega večkrat težko shajali v življenju, vendar so se kljub vsemu odlično znašli in so poleg vsega tudi ustvarjalni, pozitivno naravnani in nam zato predstavljajo velike idole,« začetke in razloge za sodelovanja z veseljem pojasnijo Tosca Beat in za konec dodajajo: »Včasih preprosto pozabimo, kako pomembno je,  da smo zdravi, da nam telo dobro deluje. Za to moramo biti hvaležni. Dandanes nam primanjkuje hvaležnosti. Navajeni smo dobiti vse in to takoj. Hvaležni pa moramo biti tudi za prijatelje. Kaj bi brez njih v teh časih, ko je prijateljska podpora še tako pomembna?«