Anay s prvim singlom Nj zvrti se ti
24. september, 2013
Že 15. Rad bi bil normalen festival
24. september, 2013

Ujma tour zasedb Dead Dildo Drome, MIT in Heretic

V jeseni 2013 bo Slovenijo prizadela ujma. Trije slovenski metal/rock bandi: Dead Dildo Drome, MIT in Heretic so se odločili za skupno koncertiranje po slovenskih klubih. 

Vsem privržencem moderne riffovske glasbe bodo tako popestrili jesen, saj skupaj ponujajo vse od melodičnega rocka, hard rocka, new age, thrash, groove, core in death metala. Poplava zvrsti in lomljenje ritmov z vseh vetrov, kar so fantje kreativno zapakirali pod kleno slovensko ime Ujma Tour. Brez skrbi, strahu pred katastrofo ni, saj noben izmed bandov svoje publike v preteklosti še ni pustil ravnodušne.
 
Moči so združili iz preprostih razlogov. Po nekajkratnem sodelovanju v zadnjem letu in večletnem prijateljevanju so prišli do spoznanja, da se milo rečeno dobro razumejo in z lahkoto sodelujejo kot ekipa. Želja po igranju vseh sodelujočih je močna, jasno pa je tudi, da se skupaj lažje spoprimejo z zahtevno publiko in lahko ponudijo več. "Najraje sodelujem z ljudmi, ki jih poznam in za katere vem, da dobro funkcionirajo tako na odru kot v zaodrju," je povedal Andraž (DDD), vodja projekta in turneje.

Kljub različnosti bandov, jih druži močna sporočilnost avtorske glasbe, dvome glede mešanja zvrsti pa so že v preteklosti razblinili z uspešnim sodelovanjem.