Legenda metalskih vokalov, Tim Ripper Owens v Mariboru
2. april, 2012
Z Momentom singel zasedbe Momento
2. april, 2012

Uncontrollable urgentne na kratki turneji po Sloveniji

Lexo in Mr. Far sta se poznala že kar nekaj časa, usoda pa ju je končno združila leta 2008, ko sta pričela z eksperimentalnim rock projektom  Tremors.
Kasneje sta se projektu pridružila še Mauro na bas kitari in Tomas na bobnih. Na tej stopnji je zasedba potrebovala novo ime in odločili so se za Uncontrollable urgentne, Acrotomophilia pa postane njihov prvi singel.
V letu 2009 se skupini pridružita nova člana Jackie in Shaun. V aprilu istega leta tudi posnamejo svoj prvi demo album For personal use s tremi skladbami.
Skupina doživi hiter vzpon na lokalni underground sceni in Uncontrollable urgente se prične pojavljati na koncertnih odrih.
Od septembra 2010 je skupina trdo delala v Tai’s 7studiu pri snemanju prvenca Dirge, ki je bil uradno izdan. Leto 2011 je minilo predvsem v znamenju koncertnih nastopov in ustvarjanju nove glasbe.
Prav v teh dneh pa je bil album Dirge ponovno izdan s pomočjo založbe Casket music/Copro records iz Velike Britanije, ki bo ploščo distribuirala na svetovno tržišče.

Eksperimentalna rock zasedba Uncontrollable urgentne iz Italije bo v začetku aprila nastopila na dveh koncertih v Sloveniji.

6. parila bodo nastopili v KMKC Kopleks, Ravne na Koroškem, dan kasneje pa bodo s skupino Veto nastopili v Sokolskem domu v Novem mestu.

Jedro skupine Uncontrollable urgentne sestavljata Lexo in Mr. Far, ki sta se poznala že kar nekaj časa, usoda pa ju je končno združila leta 2008, ko sta pričela z eksperimentalnim rock projektom Tremors.

Kasneje sta se projektu pridružila še Mauro na bas kitari in Tomas na bobnih. Na tej stopnji je zasedba potrebovala novo ime in odločili so se za Uncontrollable urgentne, Acrotomophilia pa postane njihov prvi singel.

V letu 2009, ko se skupini pridružita nova člana Jackie in Shaun (Mauro skupino zapusti), posnamejo svoj prvi demo album For personal use s tremi skladbami. Skupina doživi hiter vzpon na lokalni underground sceni in Uncontrollable urgente se prične pojavljati na koncertnih odrih.

Od septembra 2010 je skupina trdo delala v Tai’s 7studiu pri snemanju prvenca Dirge, ki je bil decembra tudi uradno izdan. Leto 2011 je minilo predvsem v znamenju koncertnih nastopov in ustvarjanju nove glasbe.

Prav v teh dneh pa je bil album Dirge ponovno izdan. Tokrat s pomočjo britanske založbe Casket music/Copro records, ki bo ploščo distribuirala na svetovno tržišče.