23. Jazz Cerkno 2018
29. marec, 2018
Neisha predstavlja Prihaja maj
30. marec, 2018

Uspešen predstavitveni koncert zasedb Detour in Vatra

Foto: Bruno Sedevčič

Detour in Vatra sta na sosednjem hrvaškem zelo priljubljeni skupini, Vatra se z zadnjim singlom Nama se nikud ne žuri že več kot mesec dni trdno drži lestvice HR TOP 40, Detour pa je s pesmijo Bez tebe postala ena bolj predvajanih skupin na Hrvaškem. Tudi v Sloveniji skupini počasi, a vztrajno nabirata sledilce in vedno večjo medijsko pozornost.

Obe skupini imata v Sloveniji vedno več privržencev – na včerajšnjem koncertu v polnem ljubljanskem klubu Sputnik sta se skupini predstavili s setom največjih uspešnic, zbrano občinstvo jih je pozdravilo z navdušenjem, obiskovalci so sodelovali tudi v petju pesmi.

Detour – z atraktivno pevko Gino Damjanović – so na oder stopili prvi, to je bil njihov čisto prvi nastop v Sloveniji – v slabi uri so nanizali največje hite – Zaljubila sam se, Bez Tebe, Plešem sama, Biram, Snijeg ter očarali publiko z razposajenim pristopom  in t.i. power pop žanrom z značilnim podpisom avtorja Nenada Borgudana ter mladostno nastrojeno frontmanko Gino.

Sledila  je Vatra s karizmatičnim protagonistom Ivanom Dečkom – zasedba  je slovenski publiki bolj poznana, saj so se na naših odrih v preteklosti že predstavili, zato so njihovi največji hiti Tango, Sekvoje, Nama se nikud ne žuri bili pri prisotnem občinstvu zelo dobro sprejeti, nezanemarljivo je tudi Dečkovo spretno komuniciranje s publiko v prvih vrstah, šaljenje na račun Slovencev in Hrvatov, vse skupaj pa je zapakirano v perfekcionističen nastop vrhunskih glasbenikov, ki ne glede na veličino odra in številčnostjo publike znajo poskrbeti za vrhunski koncert. Vsekakor koncert dveh vrhunskih zasedb, ki jih bomo v Sloveniji z še z veseljem gostili.

Foto: Bruno Sedevčič