Tilen Šinko predstavlja novo skladbo in videospot Blizu sem
22. marec, 2016
Zoran Predin v SiTi Teatru z jagodnim izborom
22. marec, 2016

V Loškem pubu bo prvič nastopila punk skupina Niet

V Loškem pubu bo drugi aprilski vikend prvič nastopila punk skupina Niet, ki bo letos izdala vinilko Srečna mladina, na kateri bo znova oživela legendarna kaseta iz leta 1984.

Slovenska (nekdaj jugoslovanska) punk skupina Niet je bila ustanovljena konec leta 1983. S hitrimi  in melodičnimi skladbami, mračnimi osebno-izpovednimi besedili glavnega avtorja Igorja Dernovška in karizmatičnim frontmanom Primožem Habičem se je  hitro  uveljavila kot ena najboljših zasedb tedaj zelo močne ljubljanske hard-core punk scene, pri čemer pa je v nasprotju z ostalimi skupinami kmalu ubrala samosvojo pot. 
 
Po letu 1991 se v tedaj že samostojni Sloveniji med mladimi začne prava Nietomanija. Priložnost naposled izkoristijo tudi založbe in začnejo izdajati številne CD-je  s studijskimi  in živimi posnetki. Priredbe vseh 23 do tedaj posnetih skladb  izidejo tudi na CD-ju 23 različnih znanih skupin iz Slovenije, pa tudi drugih republik nekdanje Jugoslavije pod naslovom To niso Niet!.
 
Ko je kazalo, da Nietov ne bo na odru nikoli več, se je skupina v začetku leta 2008 vrnila z novim pevcem Borutom Maroltom in v skoraj popolni prvotni postavi. Jeseni 2011 so se lotili še enega novega velikega izziva – punk muzikala Rokovnjači. Ta, v veliki meri zaradi glasbe, na Tednu slovenske drame, dobi nagrado za najboljšo predstavo festivala po izboru strokovne žirije.
 
Leta 2014 začnejo Nieti delo na novi plošči. Prvi singl Mislila sva, da nama bo uspelo je izšel junija 2015, plošča z naslovom V bližini ljudi pa je izšla septembra.