Z Zarolaj.si na valentinov koncert Borisa Novkovića
10. februar, 2014
Zasedba Foršus predstavlja singel Zadnja noč
10. februar, 2014

Vasko Atanasovski predstavlja Zrelo je žito

Foto: Žiga Koritnik

Foto: Žiga Koritnik

Vasko Atanasovski s svojim Triom še zmeraj promovira najnovejši album Feel, ob svoji 20 letnici delovanja pa bo letos še posebej prisoten. 

Za lažje prenašanje zimskih sivih dni, nam pravkar podarja povsem svežo predelavo ene najbolj znanih prekmurskih pesmi: Zrelo je žito. Skladbi je vnesel tango korak, jo oplemenitil s solističnimi vložki ter ji vdihnil transcendenco; predstavlja jo v instrumentalni izvedbi na sopranskem saksofonu, ob njem pa je v projektu Fire & Ice, zaigral še legendarni makedonski kitarist Vlatko Stefanovski in Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije. Izvedbo so zabeležili tudi s posnetki iz koncerta, na promocijski zgoščenki, ki pa sicer ni v prosti prodaji. 
 
V živo bomo Vaska in Fire & Ice lahko slišali 4. Julija v Križankah,  sicer pa čez leto, tudi z mnogimi drugimi zasedbami na Ljubljanskem gradu, Festivalu Lent in še marsikje. Leto bo začinjeno tudi z gostovanji v Argentini, na Irskem, Hrvaškem, v Holandiji, Makedoniji, Srbiji, Švici in morebiti ponovno na Kitajskem. Ujemite torej Vaska in njegovo glasbo na koncertih, vsakakor pa sedaj uživajte v njegovi priredbi Zrelo je žito.
 
VASKO ATANASOVSKI – Zrelo je žito VaskoAtanasovskiZrelojezito.mp3