Zlatko v singlu Zaprisežen
20. oktober, 2014
Kaj bi publika brez vas, gospod Kreslin?
24. oktober, 2014

Vesna Zornik predstavlja singel Tebe (Te imam)

Foto: Ivian Kan Mujezinovic

Foto: Ivian Kan Mujezinovic

Že ko smo prvič slišali karizmatični glas Vesne Zornik, pevke glasbene skupine Katalena, smo vedeli, da ni muha enodnevnica in da ga bomo še velikokrat slišali. Zato nas ni presenetilo, ko je leta 2010 posnela prvo samostojno ploščo TangoApasionada, na kateri so se znašle predelave največjih klasik argentinskega tanga, saj je šlo na nek način ponovno za obujanje tistega, kar najbolj zaznamuje glasbeno zapuščino posameznega naroda.

Sedaj Vesna Zornik s svojo skupino TangoApasionada pripravlja drugi studijski album z okusom po argentinskem tangu, na katerem se bodo znašle avtorske skladbe v slovenskem jeziku, med katerimi je tudi nova skladba Tebe (Te imam), ki jo je Val 202 uvrstil na svojo kompilacijo Val 014 – Hočemo dobro glasbo!. Čeprav skladba še ni bila poslana na druge radijske postaje in jo lahko slišite samo na valovih nacionalnega radia, so jo poslušalci 12. septembra že izbrali za Popevko tedna, presenetil pa je bliskovit vzpon na sam vrh najpomembnejše slovenske glasbene lestvice Stop pops 20. Ta neverjetni uspeh gre pripisati karizmatičnemu in prepoznavnemu vokalu Vesne Zornik in imenitni priredbi skladbe, ki jo je za Vesno napisala kantavtorica Katarina Avbar. Za jazzovsko obarvano priredbo je poleg Zornikove zaslužna zasedba TangoApasionada, ki jo sestavljajo  Metod Banko – spremljevalni glas, violončelo in tolkala, Ernest Miklič – klavir, Nikola Matošić – kontrabas in Rok Koritnik – bobni, z markantnim kitarskim rifom pa se v Tebe (Te imam) pojavi Peter Dekleva, ki je obenem tudi producent skladbe. 
 
VESNA ZORNIK – Tebe (Te imam) vesnazornikTebeTeimam.mp3
 
Žametni moški glas, ki ga slišimo v refrenu, pripada Metodu Banku, ki je skupaj s kitaristom Teom Collorijem v preteklem letu izdal album Pesem o morju. V prefinjeni jazzovski maniri sta uglasbila poezijo različnih avtorjev (Rainer Maria Rilke, Janez Ramoveš, Marko Matičetov, Jure Bagon in Miroslav Holub). Sedaj pripravljata nadaljevanje, nov album, na katerem bodo tudi avtorska besedila.