Foto: Rok Malek
Najin dan skupine Flirrt v videospotu
26. april, 2012
Punk rock holiday 1.2 polni listo nastopajočih
26. april, 2012

Via Poetica s singlom Wansee in Fatima

V enem stavku: poetična besedila Esada Babačića in glasba interpreta Andraža Poliča v izvedbi izjemnih glasbenikov združenih za zgoščenko ( »No pasaran ali Ljubezen«) in koncerte v živo.
Esad Babačić(1965)pesnik, novinar in pevec znamenitih »Via ofenziva« se je v letu 2010 srečal s pesnikom, skladateljem in glasbenikom Andražem Poličem(1972), kar je botrovalo nastanku glasbene komune »Via poetica« ( skladba »Ljubezen«( KITI ) je izbrana na natečaju in uvrščena na zgoščenko »Val 2011«-možnost ogleda na youtube: Ljubezen,No pasaran/ Tranzicijska pesem).
Glasba temelji na uglasbeni poeziji in se giblje med novodobnim šansonom, jazzom in udarnejšimi ritmi »klasične« popevke-sveža in raznolika izvirnost.
Na singlu »Wansee in Fatima« pod okriljem Glasbene zadruge Celinka se srečata balkanski humor in nemška natančnost v »reggae jamingu«.

V enem stavku: poetična besedila Esada Babačića in glasba interpreta Andraža Poliča v izvedbi izjemnih glasbenikov združenih za zgoščenko (No pasaran ali Ljubezen) in koncerte v živo. 
Esad Babačić pesnik, novinar in pevec znamenitih Via ofenziva se je v letu 2010 srečal s pesnikom, skladateljem in glasbenikom Andražem Poličem, kar je botrovalo nastanku glasbene komune Via poetica.

Glasba temelji na uglasbeni poeziji in se giblje med novodobnim šansonom, jazzom in udarnejšimi ritmi klasične popevke – sveža in raznolika izvirnost.

Na singlu Wansee in Fatima pod okriljem Glasbene zadruge Celinka se srečata balkanski humor in nemška natančnost v reggae jamingu.

VIA POETICA –  Wansee in Fatima  ViaPoeticaWanseeInFatima.mp3