Foto: Matevž Kostanjšek
Andrej Ikica z novim singlom Ko mine ta dan
14. januar, 2012
Papir z videospotom za skladbo Čudež
15. januar, 2012

Videospot Marka Groblerja za skladbo Delfini

Besedilo za pesem “Delfini” je prispeval Gregor Preac, ki je svoje otroške pesmi poslal Marku še preden jih je leta 2008 izdal v zbirki otroških pesmi z naslovom “Poljub z noskom”. Med njimi je bila tudi pesem “Kaj tudi delfini jočejo”, ki je Marka v hipu navdihnila. Kot večina dobrih otroških pesmi, so tudi Delfini večplastni, saj s svojo poetiko in sporočilnostjo nagovarjajo predvsem nas “velike otroke”.
Rudi Uran je Markovo glasbo, med drugim tudi pesem “Delfini”, uporabil za svoj prvi igrani film “Nebeška vas”. Film še ni bil predstavljen javnosti, na ogled pa je že video spot, ki obenem predstavlja pesem in napoveduje film. (Scenaristka, režiserka in filmska kritičarka Rada Šešić, selektorka petih evropskih festivalov, med drugim tudi sarajevskega, Karlovy Vary idr, je ocenila  spot kot odličen).

Besedilo za pesem Delfini je prispeval Gregor Preac, ki je svoje otroške pesmi poslal Marku še preden jih je leta 2008 izdal v zbirki otroških pesmi z naslovom Poljub z noskom. Med njimi je bila tudi pesem Kaj tudi delfini jočejo, ki je Marka v hipu navdihnila. Kot večina dobrih otroških pesmi, so tudi Delfini večplastni, saj s svojo poetiko in sporočilnostjo nagovarjajo predvsem nas “velike otroke”. 

Rudi Uran je Markovo glasbo, med drugim tudi pesem Delfini, uporabil za svoj prvi igrani film Nebeška vas. Film še ni bil predstavljen javnosti, na ogled pa je že video spot, ki obenem predstavlja pesem in napoveduje film. (Scenaristka, režiserka in filmska kritičarka Rada Šešić, selektorka petih evropskih festivalov, med drugim tudi sarajevskega, Karlovy Vary idr, je ocenila  spot kot odličen).