Skupina Proper vabi na izlet po Sloveniji s skladbo Pesem o njej
12. maj, 2020
Zarolanih 10: Anže Gregorič – Anzhe
12. maj, 2020

Vsestranski umetnik Pan z novim singlom Deklica iz sanj

Pesem Deklica iz sanj, je novi single glasbenika, vsestranskega umetnika in trenerja mehkih veščin Javorja Škerlj Vogelnika (Pan), ki je po lanskoletni izdaji svojega drugega glasbenega albuma in pesniške knjižne zbirke Bohinjske himne, k sodelovanju povabil producenta in glasbenika Tomaža Mariča (Thomas March Collective). Le-ta se je odzval in zraven povabil še akademskega violinista Dejana Gregoriča (Terra Folk, Symbolic Orchestra), nato pa sta k projektu povabila še akademsko violončelistko Mašo Tomc in pevko Urško Koželj (Muzikalci).

Pesem je tako postopoma nastajala v sproščenem vzdušju ljubljanskega hišnega studia, za končni mix in mastering pa je poskrbel basist, producent in skladatelj Krešimir Tomec.

Deklica iz sanj …

… poleg standardnega hrepenenja po neuslišani ljubezni, poslušalca nagovarja h poglabljanju stika s sanjskimi svetovi, do katerih imamo vsi dostop. Povabilo je k vzpostavljanju odnosa z navdihom, kot z živo inteligenco, ki ima tudi svojo voljo.

 

 

Tematika povezovanja z sanjskimi svetovi in pravljičnimi navdihi iz narave, ki je bila močno prisotna že v predhodnem albumu izvajalca (Pan), se tako nadaljuje in pridobiva novo nekoliko bolj popularno in pestrejšo produkcijsko podobo.

V prihajajočih mesecih …

… lahko pričakujemo še nadaljnje pesmi, ki bodo izšle za enkrat v obliki singlov in napovedujejo živahnejše, tudi elektronske ritme ter sodelovanja z novimi producenti in glasbeniki. V načrtu je izid novih pesmi tako v slovenskem kot tudi angleškem jeziku ter remix že sicer izdane pesmi Kaj ti je dekle (album Bohinjske himne) za katero se snema tudi video spot.

“Pan” nadaljuje …

… z vsestranskim ustvarjanjem tako na področju preproste akustične glasbe, ki je prežeta z navdihi narave, kot tudi s približevanjem popularnejšim glasbenim zvrstem.

Njegovo ključno sporočilo pa je preprosto in se glasi: “Odnos z navdihom (iz narave) je enak kot katerikoli človeški odnos, več pozornosti kot mu posvečaš, globlji in močnejši postaja.”