Foto: Jani Ugrin
The Tide predstavljajo album Landings
2. september, 2014
Puppetz v videospotu za skladbo Top of the world
2. september, 2014

WyleShade s premiernim videospotom za skladbo Riotlands

WyleShade je melodičen rock & roll band, ki se s prvim videospotom skuša prebiti v ušesa ljubiteljev tovrstne glasbe. Skupino sestavljajo štirje člani: Dean (vokal), Rok (kitara), Primož (bas) in Matic (bobni). Navdih črpajo iz odtenkov klasičnega/modernega rocka in skupin kot so Guns N’ Roses, Queen, Muse … 

Riotlands je udarna rock pesem z živahnim ritmom, ki govori o razbitju sistema in ljudeh, ki ne vidijo več druge poti in so jim ulični izgredi zadnja in edina možnost, da se jih usliši. Inspiracija pesmi izhaja iz dogodkov, ki se dogajajo ne le po Sloveniji ampak tudi drugih državah, kjer prevladuje nezadovoljstvo, zato tudi temu primeren naslov Riotlands. 
 
Snemanje videospota je potekalo v Celju pri območju zapuščenih železniških vagonov. “Snemanje je potekalo gladko, razen tega, da nam je takoj na začetku odpovedal generator, k sreči pa je naš basist Primož hitro priskrbel drugega,” v smehu dodaja Dean, pevec skupine.
 
Fantje razvijajo svojevrsten stil in zvok z igranjem kitarskih rifov, zanimivih ritem sekcij in besedil, ki govorijo o uporništvu, seksu, ljubezni in hrepenenju po boljši prihodnosti.
 
WyleShade sta aprila 2012 ustanovila pevec Dean in kitarist Rok in bendu dodala še bobne, bas in ritem kitaro. Kljub številnim nastopom so bili začetni procesi benda počasni in težavni. Zato sta novembra 2013 Dean in Rok našla novo ritem sekcijo, Primoža (bas) in Matica (bobni). Sveža ekipa je spodbudila kreativnost in nastanek novih idej za ustvarjanje.
 
Trenutno so WyleShade v fazi pisanja in snemanja pesmi za njihov dolgometražni prvenec in pa iskanja podobno mislečih bitij za ponaselitev rock & roll sveta.