Intervju z zasedbo Sweetsology
20. marec, 2013
Foto: Rok Malek
Posebno srečanje ob izidu novega albuma skupine Flirrt
20. marec, 2013

Zabranjeno pušenje po treh letih znova v Ljubljani!

Zabranjeno pušenje bo 20. aprila v Kinu Šiška po treh letih izvedlo svoj prvi samostojni koncert v slovenski prestolnici. V zadnjih mesecih klubske turneje zasedba beleži izjemne odzive publike, vsekakor pa je potrebno omeniti tudi razprodane nastope v The Quarterju v Novem Sadu in beograjskem Domu Omladine.

Pred samim koncertom pa bo legendarna ekipa na ogled postavila tudi razstavo novega primitivizma z naslovom Novi primitivizam za početnike z otvoritvijo v ponedeljek, 15. aprila, prav tako v Kinu Šiška. Razstava, ki obsega 70 avtentičnih eksponatov, bo uvod v koncertno dogajanje in bo v pomoč vsem tistim, ki še ne vedo, kako je pred 30 leti zaživelo eno najpomembnejših gibanj v tem delu Evrope, katerega pomemben del predstavlja prav Zabranjeno pušenje. Razstavo si boste lahko ogledali do dneva koncerta. 
 
Revolucionarno razpoloženje pa ni prisotno le med publiko, temveč tudi v vrstah Pušenja: "Gospodinje, matere, žene, delavci! Z multimedijskim in multikulturnim multispektaklom bomo z razstavo Novi primitivizam za početnike rekapitulirali naše delo in naredili glasbeni časovni stroj za našo drago publiko v Ljubljani!", jasno in glasno sporoča Sejo Sexon vsem tistim, ki boste z njim in celotnim bendom 20. aprila prepevali kultne hite Zabranjenega pušenja.
 
Bend, ki je leta 1980 nastal iz skupine mladih, ki so skupaj delili gimnazijske klopi, ulico in igrali v garaži, ima za sabo dolgo in bogato kariero. Devet studijskih albumov, tri kompilacije in dva live albuma potrjujejo, da gre za eno največjih glasbenih imen v tem delu Evrope. In ni dvoma, da bo trenutna zasedba v sestavi Sejo Sexon (Davor Sučić), Robi (Robert  Boldižar), Toni (Antun Lović), Trak (Branko Trajkov), DJ Pavo (Paul Kempf) in Klo (Dejan Orešković), tudi tokrat svojim oboževalcem pripravila nepozaben koncert.