Intervju z zasedbo Sweetsology
20. marec, 2013
Foto: Rok Malek
Posebno srečanje ob izidu novega albuma skupine Flirrt
20. marec, 2013

Zabranjeno pušenje po treh letih znova v Ljubljani!

Zabranjeno pušenje bo 20. aprila v Kinu Šiška po treh letih izvedlo svoj prvi samostojni koncert v slovenski prestolnici. V zadnjih mesecih klubske turneje zasedba beleži izjemne odzive publike, vsekakor pa je potrebno omeniti tudi razprodane nastope v The Quarterju v Novem Sadu in beograjskem Domu Omladine.

Pred samim koncertom pa bo legendarna ekipa na ogled postavila tudi razstavo novega primitivizma z naslovom Novi primitivizam za početnike z otvoritvijo v ponedeljek, 15. aprila, prav tako v Kinu Šiška. Razstava, ki obsega 70 avtentičnih eksponatov, bo uvod v koncertno dogajanje in bo v pomoč vsem tistim, ki še ne vedo, kako je pred 30 leti zaživelo eno najpomembnejših gibanj v tem delu Evrope, katerega pomemben del predstavlja prav Zabranjeno pušenje. Razstavo si boste lahko ogledali do dneva koncerta. 
 
Revolucionarno razpoloženje pa ni prisotno le med publiko, temveč tudi v vrstah Pušenja: "Gospodinje, matere, žene, delavci! Z multimedijskim in multikulturnim multispektaklom bomo z razstavo Novi primitivizam za početnike rekapitulirali naše delo in naredili glasbeni časovni stroj za našo drago publiko v Ljubljani!", jasno in glasno sporoča Sejo Sexon vsem tistim, ki boste z njim in celotnim bendom 20. aprila prepevali kultne hite Zabranjenega pušenja.
 
Bend, ki je leta 1980 nastal iz skupine mladih, ki so skupaj delili gimnazijske klopi, ulico in igrali v garaži, ima za sabo dolgo in bogato kariero. Devet studijskih albumov, tri kompilacije in dva live albuma potrjujejo, da gre za eno največjih glasbenih imen v tem delu Evrope. In ni dvoma, da bo trenutna zasedba v sestavi Sejo Sexon (Davor Sučić), Robi (Robert  Boldižar), Toni (Antun Lović), Trak (Branko Trajkov), DJ Pavo (Paul Kempf) in Klo (Dejan Orešković), tudi tokrat svojim oboževalcem pripravila nepozaben koncert.
 


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.