San Di Ego z novim singlom To je to (za ta denar)
13. oktober, 2014
ŠKM banda z novim albumom Panontikon
13. oktober, 2014

Začenja se predprodaja novega albuma Mi2

Čez deset dni bo pri ZKP-RTV Slovenija izšel težko pričakovani novi studijski album skupine Mi2 z naslovom Čista jeba. Izid bo 23. oktobra pospremil koncert v ljubljanski Cvetličarni, kjer bodo poleg Mi2-jevcev nastopili trije najodmevnejši izvajalci, katerih posnetki skupaj z drugimi tvorijo letošnji kompilacijski izdelek Vala202 Val014 – Imamo dobro glasbo.

Album Čista jeba so Mi2 pred tednom dni najavili z istoimenskim singlom, ki se že vrti na radijskih postajah. Sedmi studijski album je nastajal dve leti in je plod skupinskega dela dečkov s Sotle, v producentsko celoto pa ga je povezal šesti član skupine, tonski mojster in producent Drago Popovič – Popi. Kot zgoščenko za v avto ali dopolnjeno z DVD-jem s koncerta Mi2 in veliko LP ploščo za ljubitelje pristne gramofonske igle je album Čista jeba založila in izdala ZKP-RTV Slovenija. Od danes od 12. ure je v prednaročilu naprodaj v njihovi spletni trgovini.
 
23. oktobra bodo Mi2 skupaj z ZKP-RTV Slovenija in Valom 202 uradni izid albuma obeležili s priložnostnim koncertom v ljubljanski Cvetličarni. Prvih 500 kupcev, ki bodo albuma Čista jeba in kompilacijski album VAL014 – imamo dobro glasbo kupili v predprodaji v spletni trgovini ZKP-RTV Slovenija ali na dan koncerta, bo ob nakupu prejelo brezplačno vstopnico za ta dogodek. Na koncertu bodo uvodoma nastopili trije najodmevnejši izvajalci z letošnje kompilacije Val 014 – Imamo dobro glasbo – The Swingtones, Alkimija in Jardier. Za vrhunec večera bo sledil nastop skupine Mi2, ki bo žejnim dobre rock glasbe pripravila sprehod med skladbami s Čiste jebe in uspešnicami s prejšnjih plošč.
 
Na albumu Čista jeba se nahaja 11 skladb, štiri od njih so Mi2 že predstavili svoji publiki. “Vsaka izmed skladb nosi zgodbo iz vsakdanjega življenja, a smo ji dodali naš pristni pečat, brez katerega ne moremo in po katerem smo prepoznavni,” je povedal Jernej Dirnbek – Dimek. V popotnico novemu albumu so ulične upore pospremili z Vstati in obstati, s singlom Hči vaškega učitelja so predstavili žanr morilske balade, svojo klasično rock balado so spesnili v Staro dušo, prejšnji teden pa je iz radijev zadonela Čista jeba, ki je v enem tednu z najhitreje nastalim videospotom v zgodovini slovenske rock glasbe zbrala že skoraj 30.000 ogledov.
 
Predprodaja albuma.