Vojvodjanski klas v pričakovanju Valentinovega
6. februar, 2014
Neishine muze v Hotelu Jožef
7. februar, 2014

Zaklonišče prepeva s singlom Samo da prođe demokratija tik pred izidom albuma

Foto: Andrej Zavasnik

Foto: Andrej Zavasnik

Zaklonišče prepeva predstavljajo novo skladbo, protestniško himno Samo da prođe demokratija (i da opet zaživimo kao ljudi)! S skladbo najavljajo izid dolgo pričakovanega, sedmega albuma Samo da prođe demokratija, ki bo izšel 27. februarja.

Dolgih deset let je minilo od zadnjega albuma zasedbe Zaklonišče prepeva Sellam alejkum. V vmesnem času je skupina izdala dvojni album največjih uspešnic z naslovom Bolje ne bo nikoli, s katerim so obeležili 15 let delovanja. A tokrat gre zares! Zaklonišče prepeva se pripravljajo na izid povsem novega studijskega albuma, ki je v preteklih mesecih nastajal pod producentsko taktirko Roka Podbevška v studiu Metelkova v Ljubljani. V času nastajanja albuma so že predstavili nekaj novih skladb: rokersko balado Još uvek pomislim na tebe, disko obarvano skladbo v slovenščini (kar je pri Zaklonišče prepeva prej izjema kot pravilo!) Kapital-anal d.o.o., ki so jo izdali pred zadnjimi lokalnimi volitvami, in nazadnje še skladbo Hoću da živim, priredbo skladbe I Wanna Live kultnih pank-rokerjev Ramones.
 

ZAKLONIŠČE PREPEVA – Samo da prođe demokratija ZaklonisceprepevaSamodaprodjedemokratija.mp3

 

Novi album Samo da prođe demokratija, ki bo luč sveta ugledal 27. februarja, je avtorsko najbolj zrel album zasedbe doslej. V besedilih ostajajo svojstveno ironični in družbeno-kritični, letom primerno pa ne zanemarjajo niti ljubezenske tematike. Z novim albumom Zaklonišče prepeva zvokovno stopajo v korak s časom, vendar ostajajo zvesti svoji rokerski tradiciji.
 
Kmalu bodo Zaklonišče prepeva predstavili tudi videospot za single Samo da prođe demokratija (i da opet zaživimo kao ljudi), ki so ga pred kratkim posneli z Venom Jemeršićem.