Uroš Perić znova v Križankah
4. april, 2013
Kingston in Pero Lovšin snemajo skladbo Dekleta
4. april, 2013

Zaklonišče prepeva ta petek v Orto baru

Zaklonišče Prepeva se bodo na odru Orto festa predstavili v akustični izvedbi ta petek, 5. aprila ob 22h. Prvih 30 kupcev vstopnic bo brezplačno prejelo CD skupine!

Poleg standardnih, revolucionarnih hitov bodo predstavili tudi nekaj novih skladb s prihajajočega albuma. Sicer pa letos mineva 18 let, odkar so novogoriški rockerji na gimnaziji Vič v Ljubljani odigrali svoj prvi koncert. Pevec Vanja Alič je s svojimi besedili v srbohrvaškem jeziku marsikoga šokiral. Ljudje so ga iskreno vzljubili ali pa jim je šel na živce, saj je s svojimi politično in socialno obarvanimi temami pri mnogih vzbujal občutke nelagodja. Razkrivali so tabuje in se poigravali z ikonografijo, ki je bila v tistem času povsem nepriljubljena.
 
Skupina je vztrajala pri svojem in pridno izdajala albume, ki so rojevali nove in nove uspešnice. V 18 letih se jih je nabralo dovolj za zbirko najboljših avdio- in videoposnetkov, ki jih je skupina Zaklonišče Prepeva izdala na najnovejšem albumu (z naslovom Bolje ne bo nikoli). Fantje so trenutno v fazi snemanja novega studijskega albuma.