koncert skupine Velebor v Ljubljani
15. maj, 2013
Big Bibls Brothers Band se vračajo s skladbo Vreme za R’n’R
16. maj, 2013

Zaklonišče prepeva z novim singlom Hoću da živim

Foto: Tina Rus

Foto: Tina Rus

Goriško-ljubljanska rokerska naveza Zaklonišče prepeva v teh dneh v ogenj pošilja prvi single s prihajajoče nove plošče. 

Zakloniščarji se s priredbo pesmi I Wanna Live, ki so ga prepesnili v Hoću da živim, poklanjajo kultnim newyorškim punkrokerjem Ramones. V singlu, s katerim dokazujejo, da jim kljub nedavnemu izletu v akustične vode udarno drgnjenje kitarskih strun še vedno več kot leži, se seveda niso izognili ironiji, ki je od nekdaj njihova značilnost. 
 
Ker se večina članov benda približuje štiridesetemu letu, eden pa je že presegel to magično mejo, tokrat tarnajo nad leti, ki vse bolj pritiskajo na njihova pleča, tako da se "težko stlačijo v avto in še teže izstopajo iz njega", kako pod kapo skrivajo sive lase, v trgovini pa jih, začuda, že naslavljajo z "gospod". A optimizma jim seveda ne zmanjka, saj v refrenu zatrjujejo, da se kljub vsemu ne dajo. 
 
Omenjeni single je torej prva pokušina v ducatu novih, ki jih bo Zaklonišče prepeva zapeklo na prihajajoči plošči. V studiu na Metelkovi v Ljubljani medtem končujejo snemanje preostalih skladb, pod katere so se podpisali Vanja Alič, Borja Bolčina, Mitja Marussig in Peter Baroš. 

ZAKLONIŠČE PREPEVA – Hoću da živim zaklonisceprepevahocudazivim.mp3

 
V vmesnem času so se več kot uspešno preizkusili tudi brez elektrike, v akustiko predelane skladbe pa so premierno predstavili na Orto festu in navdušili publiko. Med drugimi skladbami so predstavili tudi protestniško himno Samo da prođe demokratija, ki bo na plošči ostala akustična. 
 
Ponovno se torej tudi koncertno bolj dejavni, med drugim bodo nastopili kot gostje Riblje čorbe v ljubljanskih Križankah (18.5.) in na zaključku Majskih iger (22.5.) v študentskem naselju za ljubljanskim Bežigradom.