Raiven s singlom Jadra
11. november, 2014
Band 501 predstavljajo singel Naj se čas ustavi
12. november, 2014

Zaklonišče prepeva z videoma za singel Niki je opet tu

Rokerji iz zaklonišča v neobičajno intimni skladbi pripovedujejo o Niki, mladem dekletu, ki se vrača v svoj rodni kraj, potem ko ugotovi, da se v širnem svetu ne cedita med in mleko. A doma je ne čaka nihče, razen strahov in nerazčiščenih travm, ki so jo od tod tudi pregnale. 

O novem spotu je pevec Vanja Alič dejal: “Komadu, ki je nekoliko drugačen, bolj ekspresiven, kot so jih poslušalci sicer od nas vajeni, sledi tudi videospot. V njem je manj ‘zgodbe’ in več ‘estetike’, ki ji je poseben pečat dala tudi ženska režiserska roka. Ta nas na snemanju sicer ni nič kaj po žensko božala.” Niki je v videospotu upodobila plesalka sodobnega plesa Naomi Novak.
 
Videospot je nastal na vlakih in železniških postajah, na neznanih progah ob neznanem času. Režisersko taktirko je vihtela Dafne Jemeršič, ki je kot scenaristka, režiserka in montažerka sodelovala pri številnih slovenskih in hrvaških projektih – od kratkih filmov in videospotov, vse do televizijskih serij in oddaj. Leta 2005 je prejela vesno v kategoriji za najboljšo montažo, leto kasneje pa še viktorja za najboljši dokumentarni film.
 
Skladba Niki je opet tu je že tretji single z aktualnega albuma Samo da prođe demokratija, ki je izšel konec februarja letos.