Foto: Nejc Hötzl
Avven v novem singlu Sijaj
2. julij, 2013
Festival Brežice, moje mesto znova uspešno
2. julij, 2013

Žan Sedej in Tilen Fortuna s singlom Our reality napovedujeta album

Tilen Fortuna, mlad idrijski solo kitarist, ki je v letošnjem letu nanizal kar nekaj glasbenih uspehov in leto zapečatil tudi s sodelovanji s priznanimi glasbeniki, zdaj v sodelovanju s talentiranim pevcem in piscem besedil Žanom Sedejem pripravlja prvi samostojni album.

Talentirana Idrijčana sta dokaz, da je mogoče s trdim delom, vztrajnostjo in iskreno ljubeznijo do glasbe doseči marsikaj, slovenski glasbeni prostor pa lahko od njiju v bližnji prihodnosti še veliko pričakuje. Kitarist Tilen Fortuna je v zadnjem letu nanizal kar nekaj glasbenih uspehov – v sodelovanju s Petrom Krkočem, pevcem skupine Skalp, je predstavil singel Zdaj poglej te moje sanje, ki ga je nadgradil tudi z videospotom v režiji priznanega filmskega režiserja Dejana Baboseka. Sledilo je sodelovanje in duet s svetovno priznanim kitaristom Vlatkom Stefanovskim ter izid skladbe Kar je med nama v sodelovanju s pevcem skupine Stereotipi – Janezom Rupnikom. Tudi Žan Sedej se je kot odličen pevec in pisec besedil uspešno udejstvoval na lastni poti, zdaj pa je prišel čas, da združita moči. 
 
Do sodelovanja je prišlo povsem spontano, saj sta Tilen in Žan prijatelja že več let in ko se je Žan odločil za odhod iz svoje glasbene skupine, je padla ideja o skupnem projektu. Mlada glasbenika sta se z zagnanostjo in ustvarjalno energijo usmerila k cilju, ki je velika postaja na poti vsakega glasbenika – pričela sta s snemanjem prvega samostojnega albuma. Na skupno sodelovanje sta oba ponosna, saj si delita podoben glasbeni okus, sta usklajena in imata optimistične cilje za prihodnost. 
 
Ob pripravah na album sta že zavihala rokave in pričela s pisanjem skupnega prvenca z naslovom Our reallty. Pesem govori o vizualizaciji in uresničenju svojih sanj, torej o tem, kako lahko dosežemo vse, kar si želimo.
ŽAN SEDEJ & TILEN FORTUNA – Our reality ZanSedejTilenFortunaOurReality.mp3
 
Omenjena skladba napoveduje izid celotnega albuma, ki se bo snemal celo poletje, mlada ustvarjalca pa pravita, da "bo album izražal pravi hard rock." Cilji za prihodnost so zastavljeni zelo visoko, saj poleg turneje po slovenskih odrih Tilen in Žan nameravata nastopiti na odrih izven Slovenije: "Po izidu albuma želiva koncertirati tako v Sloveniji kot po raznih festivalih po Evropi. Zraven pa bodo nastajali novi in še bolj uspešni singli."


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.