A Day in Venice z novim singlom Vampires in prihajajočim albumom Lights
1. april, 2020
2B razveseljujeta z ljudsko pesmijo Pastirče mlado
6. april, 2020

Zarolanih 10: Karyn

Zadnjih 365 dni si boš zapomnila po?

Prvem samostojnem celovečercu v NUKu, nastopu na Lentu in razvijanju svojega prihajajočega Epja med korona karanteno. 😉

 

5 NAJ skladb (slovenskih ali tujih)?

Uf izjemno težko izbrati, ker jih je toliko, ampak napišem prvih 5 ki mi zdaj padejo na pamet. Radiohead – CreepH.E.R. – Best PartTori Kelly – Nobody LoveAriana Grande – Needy, Billie Eilish – idon’twannabeyouanymore.

 

Ti je katera skladba spremenila življenje? Mogoče knjiga?

Judy Garland – Somewhere over the rainbow (ko sem prvič slišala ta komad v filmu The Wizard Of Oz, sem vedela, da sta petje in glasba moji največji ljubezni). Od knjig pa Alkimist – Paulo Coelho. No, v otroštvu je bil to Harry Potter. Še dolgo po tem sem čakala na pismo iz Bradavičarke. 😀

 

S kom od znanih bi si želela sodelovati? Zakaj?
Tori Kelly, Billie Eilish, Chris Martin, James Arthur in mnogo drugih, ki živijo skozi glasbo. V svetu, kjer smo velikokrat psihološko zelo obremenjeni in dajemo velik pomen na izgled in če se obrnem na petje, tehniko na to, kako nas bodo drugi sprejeli, so nekatere pevke in pevci, ki čisto poosebljajo to kar pojejo in so v tistem trenutku predani izključno temu. Take inspiracije si želim ob sebi, vedno.

 

Ob besedni zvezi »slovenska glasba« pomisliš na?

Raiven in zalagasper. Izvajalci, ki mene inspirirajo in jih poslušam. Poleg njih pa ne smem pozabiti na legendarnega Vlada Kreslina, s katerim sem imela čast peti. Njegovi komadi so brezčasni in odlično reprezentirajo slovensko glasbo.

 

Ob besedni zvezi »razprodane Križanke« pomisliš na?

Iskreno, Perpetuum Jazzile. V vokalni skupini sem bila 10 let in v tem času, sem to besedno zvezo največkrat slišala. 🙂

 

Tvoja glasba je najboljša, ker …?

Glasba je zelo subjektivna, saj gre za nekaj zelo osebnega. Jaz pišem glasbo, ki bi jo sama rada poslušala in pojem zgodbe, ki jih želim povedati ali o katerih želim več izvedeti. Težko je oceniti kaj ljudi pritegne na glasbi. Kot v vsaki umetnosti je najpomembneje, da smo iskreni v tem kar pišemo in s tem pritegnemo ljudi, ki se na neki točki povežejo z nami. Če malo manj filozofiram bi pa rekla, da delam nekaj svežega in modernega za slovensko glasbeno sceno in komaj čakam, da v aprilu slišite moj novi singel, kmalu za tem pa tudi moj prihajajoči EP – o tem več takrat. 🙂

 

 

Zadnji koncert, ki si ga obiskal/a?

Milim da sem nazadnje šla poslušati svojo sopevko, ki je nastopala v zasedbi Ladybugz. Pred tem pa koncert Uroša Perića, ter Raiven.

 

Načrti in cilji za naprej?

Izdati EP, pisati in pisati dalje. Nastopi, petje, sodelovanja z drugimi glasbeniki. Zelo rada tudi sodelujem s svojim partnerjem – Tim Žibratom – ki je filmski skladatelj. Svoje vokale sem nazadnje v sodelovanju z njim posnela za film Preboj in upam, da bo kmalu še kakšen film na vidiku, kjer bom lahko vključena. Snemanje vokalov za film je čisto neverjenta izkušnja. Ko se vživiš v sliko in ni nič več pomembno, samo to, da tvoj glas prezentira to, kar se dogaja na sliki.

 

Leta 2025 boš…?

Boste videli. 🙂