Skupine Jeannette predstavlja Permanentno moj
15. november, 2016
Tabu z novim singlom Nabiralka zvezd
15. november, 2016

Zarolanih 10: Moonlight sky

Miha Petric, kitarist in soavtor skupina Moonlight sky je tokratni gost v rubriki Zarolanih 10. Kratko in jedrnato.

Zadnjih 365 dni si bom zapomnil/a po?
Miha: Po celoletnih vajah z Moonlight Sky (Žiga Kožar, Janez Moder in Jan Sever), na katerih smo izdelovali skladbe za naš četrti album. V letu dni smo imeli povprečno tri vaje tedensko, na katerih smo vadili in razvijali ideje, nastalo je preko sto ur posnetkov z vaj. Te demo posnetke smo tudi preposlušali pred končnim oblikovanjem komadov. Našemu triu se je že septembra 2015 pridružil odličen pianist Jan Sever. Septembra 2016 pa smo kot četverica posneli naš četrti album, ki je pravkar v tisku. V kakovost najnovejšega izdelka smo vložili vso svojo kreativnost, tehnično znanje, pa tudi nezanemarljiva finančna sredstva, zato da bi bila naša avtorska glasba res posneta tako, kot si zasluži. Zvočno podobo je do perfektnosti izpopolnil mojster zvoka Matej Gobec. Želja je bila, da se strukturno zahtevnejše skladbe prepletajo z umirjenimi deli, kar da izdelku večjo uravnoteženost.
 
5 NAJ skladb (slovenskih ali tujih)?
Miha: Jimi Hendrix – Machine Gun, John Mclaughlin – Pashas Love, Omar Sosa – Live a FIP, Lucky Peterson – Truly A Friend, Chick Corea – To The Stars
 
Ti je katera skladba spremenila življenje? Mogoče knjiga?
Miha: Seveda, vsaka od teh skladb v nekem obdobju. 
 
S kom od znanih bi si želeli sodelovati? Zakaj?
Miha: Z Omarjem Soso zaradi njegove neverjetne ritmike in dinamike, z Luckyjem Petersonom zaradi njegove vere v glasbo. Najraje sodelujem s člani Moonlight Sky, smo izredno povezana zasedba.
 
Ob besedni zvezi »slovenska glasba« pomislim na?
Miha: Ogromno število skupin in posameznikov, ki jih Slovenija premore.
 
Ob besedni zvezi »razprodane Križanke« pomislim na?
Miha: Veliko mokrih, če bo dež.
 
Naša/moja glasba je najboljša, ker …?
Miha: Naša glasba je izredno energična in najbolje zazveni v živo. V njej se čuti izjemna povezanost članov. 
 
Zadnji koncert, ki ste ga obiskali (kot obiskovalec)?
Miha: Najboljši med zadnjimi, ki sem jih obiskal, je bil koncert mojstrov v postavi: Omar Sosa (klavir in klaviature), Trilok Gurtu (tolkala) in Paolo Fresu (pihala) v Budimpešti. Fantastičen koncert.
 
Načrti in cilji za naprej?
Miha: Najprej promocijski koncert ob izidu novega albuma Moonlight Sky v SiTi teatru, 30. 11. 2016, potem pa še sklop koncertov, ki temu sledi. V letu 2017 načrtujemo tudi projekt na Dunaju.
 
Leta 2022 bom?
Miha: Veliko ključnih odločitev človek sprejme sproti in jih je težko predvideti vnaprej. Večje prelomnice zame in za skupino Moonlight Sky pa vedno pomenijo: kakšno zanimivo sodelovanje z drugimi glasbeniki, vsak večji koncert in turneja.