Ensemble Ankaran s svežim singlom Snežinka
27. marec, 2018
Alex in David predstavljata novo pesem Vse, kar rabiš
27. marec, 2018

Zarolanih 10: Sara Lamprečnik

Zadnjih 365 dni si boš zapomnil/a po?

Po neverjetnih glasbenih izkušnjah, vseh sodelovanjih z drugimi glasbeniki, spoznavanju novih ljudi ter čudovitih trenutkov z družino ter prijatelji.

 5 NAJ skladb (slovenskih ali tujih)?

Dua Lipa – IDGAFLynyrd Skynyrd – Free BirdAmy Winehouse – F* Me PumpsSiddharta – Orion Lady, Hamo and Tribute To Love – Tud za naju dva

Ti je katera skladba spremenila življenje? Mogoče knjiga?

Iz vsake skladbe, ki mi je všeč sem pridobila nekaj novega, eno novo lekcijo, pa naj bo zaradi besedila ali pa melodije. Veliko je dobrih komadov, ki so mi res polepšali ali pa olajšali dneve, zato ne morem izpostaviti samo enega. Pomembno je, da skladbo začutiš. Mislim predvsem na tisti trenutek, ko nekdo namesto tebe s skladbo pove točno to, kar čutiš sam. Ko poslušaš besedilo in začutiš kurjo polt, ko se ti oči kar naenkrat zasolzijo in te pesem preseneti tako, da kar zadrhtiš.

S kom od znanih si želiš sodelovati? Zakaj?

Če bi lahko izbirala med svetovno znanimi glasbeniki, bi si definitivno izbrala kakšen res dober rock band z moškim vokalom in z njimi naredila en res hud rock duet!

Sodelovala bi pa tudi z Beyonce, morda se to sliši nekoliko klišejsko, a v Beyonce vidim veliko več kot le “zvezdnico”, ki je lepa in dobro poje. Je ženska vzornica, ki premika meje tipičnega pogleda na vlogo ženske v družbi. Za njeno močno karizmo stoji še močnejše sporočilo – moč nežnejšega spola.

Ob besedni zvezi »slovenska glasba« pomisliš na?

Seveda takoj na to, da se le-ta premalo vrti na slovenskih radijskih postajah, kajti imamo prelepo državo, obalo, gore, reke, travnike, melanholične vasice, našo čudovito zeleno prestolnico Ljubljano, premalo smo Slovenci ponosni nase! Začutim neko domačnost in toplino, hkrati pa začutim stisko mladih glasbenih upov, ki velikokrat pobegnejo v tujino v upanju na priložnost, v upanju na to, da jim bo uspelo.

V Sloveniji je z glasbo težko preživeti. Precej pevcev ima redno službo, poleg tega pa se ukvarjajo z glasbo kot da jo imajo za hobi. To misel zavračam. Pri nas je premalo posluha za glasbenike. Občutek imam, da nas ljudje jemljejo premalo resno, pa bi nas morali!

Torej več slovenske glasbe, ker je to naša kultura, kultura pa je odraz vsakega posameznika!

Ob besedni zvezi »razprodane Križanke« pomisliš na?

Na vse tiste, ki so Križanke že razprodali, v mislih pa imam tudi ljudi, ki verjamem, da jih še bodo 😉 Cilj vsakega glasbenika je imeti svojo publiko, s katero lahko skupaj potem zapoje svoje skladbe na tako velikem koncertnem prizorišču.

Tvoja glasba je najboljša, ker …?

Je pristna, prihaja iz srca, njena energija pa je povezovalna.

 

Zadnji koncert, ki si ga obiskala (kot obiskovalka)?

New Game Over.

Načrti in cilji za naprej?

Čim več novih skladb in izid prvega albuma, sodelovanja z drugimi glasbeniki ter udeleževanje na slovenskih festivalih.

Leta 2025 boš…?

Razprodala Križanke seveda! (smeh)