Stevie Wonder danes praznuje 62. rojstni dan
13. maj, 2012
HEX predstavljajo svojo prvenec Elektromonster
14. maj, 2012

Zaz prinesla ljubezen v Slovenijo

Foto: Tina Rus

Foto: Tina Rus“Želim si ljubezni, veselja in dobre volje. Vaš denar me ne bo osrečil. Želim umreti z roko na srcu, skupaj odkrijmo svobodo, pozabite na predsodke, dobrodošli v moji resničnosti,” je v soboto ponoči odmevalo okoli razprodanih Križank, ko so oboževalci nove prve dame pariških ulic s svojo muzo iz tisočerih grl zapeli hit Je veux oz. Želim si.
Zaz nas res ne bi mogla obiskati ob bolj primernem času pa tudi Plečnikov kulturni hram se zdi kot ustvarjen za njeno romantično glasbo. Isabelle, kot je mladi dami v resnici ime, je s svojim koncertnim avtobusom ter izdatnim, povsem moškim, spremstvom v Ljubljano prispela že v petek, tako da je imela obilico časa za ogled, kot se je izrazila, “prikupno majhne prestolnice”.

Če se bo kdaj k nam vrnila na dopust, se bo zagotovo odpravila v gore in gozdove, saj ljubi naravo. Ob Križankah ji bo v lepem spominu zagotovo ostala tudi Metelkova, kjer se je s svojimi fanti zabavala pozno v sobotno jutro. Ker so na turnejo krenili šele pred kratkim, na Isin rojstni dan, ki ga praznuje 1. maja, in so tako ali tako pravi nočni ptiči, zaradi spoznavanja nočne Ljubljane koncert ni trpel – kvečjemu mu je dalo to še malo bolj oseben in lokalni pridih, saj je Zaz, ki zveže v angleščini skupaj le kak kratek stavek, občinstvo večkrat nagovorila kar v slovenščini.

Pa koncert? Za obliznit prste! V kar pa konec koncev ni nihče dvomil. Slovenski oboževalci so prvih 800 vstopnic razgrabili že prvi dan. Čast odpiranja koncerta si je prislužila skupina Manouche, ki so ji z zanimanjem prisluhnili tudi francoski gostje. A predigra je predigra, Križanke pa so se zares zbudile takoj, ko je na oder stopila gostja večera. Začela je udarno, med manj znane skladbe in priredbo ter obenem edino angleško pesem I’m so excited, pa v več kot dveh urah nanizala hite, kot so‘La Fee’, ‘Le Long De La Route’ in ‘Les Passants’. Vrhunec večera je bila seveda ‘Je Veux’, ki jo je ustoličil tudi za eno najbolj vročih pevk v naši regiji.

Pa koncert? Za obliznit prste! V kar pa konec koncev ni nihče dvomil. Slovenski oboževalci so prvih 800 vstopnic razgrabili že prvi dan. Čast odpiranja koncerta si je prislužila skupina Manouche, ki so ji z zanimanjem prisluhnili tudi francoski gostje. A predigra je predigra, Križanke pa so se zares zbudile takoj, ko je na oder stopila gostja večera. Začela je udarno, med manj znane skladbe in priredbo ter obenem edino angleško pesem I’m so excited, pa v več kot dveh urah nanizala hite, kot so La Fee, Le Long De La Route in Les Passants. Vrhunec večera je bila seveda Je Veux, ki jo je ustoličil tudi za eno najbolj vročih pevk v naši regiji.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.