Ujma tour zasedb Dead Dildo Drome, MIT in Heretic
24. september, 2013
Rusko Richie predstavlja video za skladbo Zbogom
24. september, 2013

Že 15. Rad bi bil normalen festival

Rad Bi Bil Normalen je festival alternativne scene na Cerkljanskem. Začetek festivala sega v leto 1999 s tremi bendi na odru in nekaj tolarji v žepu. S svojo vztrajnostjo in željo po večjem festivalu so v zadnjih nekaj letih razširili dogajanje v dva vikenda sredi meseca oktobra. 

Prvi vikend je namenjen kulturi, kjer se predstavijo razni umetniki, potekajo potopisi, videoproekcije, recitali, predstavijo lokalne znamenitosti, tombola in še in še. Vikend za tem je namenjen koncertom. Na odru so že stali glasbeniki, ki prihajajo ne le iz Slovenije, temveč tudi iz držav kot so Italija, Hrvaška, Francija, Avstrija, Srbija …
 
Na področu koncertov organizatorji velik pomen namenjajo manj uveljavljenim skupinam, ki se želijo predstaviti širši množici ljudi in tako dobijo možnost izmenjevanja mnenj z bolj izkušenimi bendi.
 
Letošnje leto je na sporedu že 15. Rad Bi Bil Normalen festival. Tudi tokrat so se organizatorji potrudili in sestavili raznolik program, vsem skupinam pa je osnova punk in rock filozofija.

PETEK, 18.10.2013 (vstopnina: 5 €)
 
2/3 SOR + EK / SLO
Punk četvorec, ki prihaja iz Idrije. Preigravajo komade od SOR, Šund in Kuzel. Skratka vse za potešitev nostalgične punk manire.
 
Voodoo Mule / SLO
Ideja, ki se skriva za trojico iz Ljubljane, je glasno in umazano. Delujejo od leta 2010 in preigravajo doom – stoner rock. Svoj prvi demo so posneli v letu 2011 s tremi avtorskimi komadi. 
 
Astpai / A
Punk rock/hardcore četvorec, ki prihaja iz Avstrije. Na kratko. Astpai si želijo biti zaposleni in zaposleni so s tem, kar ljubijo. 
The Canyon Observer / SLO
 
Prihajajo iz Ljubljane in delujejo od leta 2011. Zasedba stoji v žanrskem prepletu sludga in dooma s post-rockovskimi zametki. Izdali so dva albuma, oba pod okriljem Kapa Records. 
 
SOBOTA, 19.10.2013 (vstopnina: 5 €)
 
Emphasis / HR
Post rock trojec iz Čakovca. V letu 2013 so izdali nov album "Gliding Over All" za Greenger Records. Album, sestavljen iz 8 pesmi polnih emocionalnih vzponov in padcev.
 
Lambda / AUS
Hrupni post hardcore bend iz Gradca. V letu 2010 so izdali split 7'' z Hidden By the Grapes, ki smo jih gostili na lanskem Rad Bi Bil Normalen festivalu. V letu 2012 so izdali album ''Im Falchen'', na katerem najdemo 7 pesmi.
 
Shoot Me Wendy / HR
Powerpop / post punk band, ki prihaja iz Zagreba. Njihova glasba temelji na čvrstih kitarskih rifih, melodičnem basu in ženskem vokalu, ki naredi bend prepoznaven in drugačen. V letu 2013 so izdali prvi album ''Sine waves'' za Geenger Records, na katerem je mogoče najti 13 avtorskih pesmi.
 
Slang for drunk / IT
Bend, ki prihaja iz sosednje Italije. Preigravajo mešanico punka in rock and roll-a, obogatenega z gražnim vplivom in modernimi kitarskimi melodičnimi linijami. V letu 2011 so izdali svoj prvi album "I Love the Tradition". 14 pesmi, odigranih v malo več kot 30 minutah.
 
Nežni Dalibor / SRB
Srbski post punk bend v t.i. novi srbski sceni, ustanovljen leta 1995. V letu 2011 so izdali svoj drugi album ''Normalan život'', v katerem opisujejo vsakodnevno rutino, dolgočasje, predvidenost in onemogočanje proste izbire posameznika.