Foto: Luka Cajnkar
Trash Candy ponujajo poslušanje albuma brezplačno
28. avgust, 2013
Foto: Nataša Urbančič
Festival Štour poskrbel za odlično zabavo
28. avgust, 2013

Željko Joksimović prihaja v Portoroški Avditorij

Željko Joksimović, vrhunski vsestranski srbski umetnik, po letošnjem uspešnem koncertu v Ljubljani, prihaja na obalo v sklopu sejma Bonaca, 21. septembra 2013 v Portoroški Avditorij.

Željko Joksimović se je rodil 20. aprila 1972 v Beogradu. Že v otroštvu mu je bila blizu glasba, sodeloval je na mnogih glasbenih festivalih, pri dvanajstih letih pa je zmagal na prestižnem glasbenem festivalu v Parizu in postal Prva harmonika Evrope. Študiral je na Akademiji za glasbo v Beogradu in je eden redkih glasbenikov, ki igra 14 inštrumentov.
 
Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletje se je na festivalu Beograjsko poletje preizkusil tudi kot skladatelj, konec devetdesetih let je kot skladatelj ustvaril glasbo za različne gledališke predstave, kot so Mandagra, Ljubinko in Desanka, Rob Ljubavi, Nemam da platim, neču da platim in še mnoge druge.
 
Prelomnica njegove samostojne kariere je zagotovo leto 2000, ko je izdal svoj prvi album za produkcijsko hišo City Records, in je bil razglašen za najbolje prodajani album leta. Vsekakor ne smemo pozabiti tudi na njegov nastop na Evroviziji leta 2004, kjer je z prelepo pesmijo Lane moje zasedel drugo mesto, prejel pa je tudi The Macel Benzecon Press Award za najboljšega skladatelja festivala Evrovizije 2004.
 
Leta 2008 se je na Beoviziji (izbor pesmi za Evrovizijo) pojavil kot skladatelj pesmi Oro in kot voditelj skupaj z voditeljico jutranjega programa RTS, Jovano Janković, s katero se je leta 2012 tudi poročil. 
 
Leta 2012 je Srbijo ponovno zastopal na Evroviziji v Azerbajdžanu, tokrat s pesmijo Nije ljubav stvar in znova dosegel zavidljivo 3. mesto.
Je lastnik lastne produkcijske hiše Minacord, ki jo je ustanovil leta 2004. Minacord je trenutno od najboljših in prepoznavnih produkcijskih hiš v regiji.
 
V svoji karieri je izdal 5 studijskih albumov in dve kompilaciji ter veliko samostojnih pesmi, ki so vedno postale hit (Lane moje, Nije ljubav stvar, Ludak kao ja, …). Je vsestransko nadarjeni pevec in skladatelj, ki ga ne smete zamuditi. Nastopil bo kot vrhunec sejma Bonaca – Mednarodnega salona navtike, karavaninga in zelene energije, v soboto, 21. septembra 2013, ob 21. uri v Avditoriju Portorož. 
 
[iframe width=”600″ height=”450″ src=”//www.youtube.com/embed/z7OvpjplJ_8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]