chaosstar25
mp3: Novi singel: CHAOSSTAR – MAKE ME RICH
19. junij, 2011
overdubbed19
mp3: Novi singel: OVERDUBBED FEAT. NINNA – FANTASY
19. junij, 2011

zgodovina: BRANKO JOVANOVIĆ – BRENDI

brendi19

brendi19Branko Jovanović – Brendi je verjetno najbolj znan kot vodja skupine Don Juan, ki je višek dosegela konec 80 –ih. Podobno kot skupine Rendez-Vous, Agropop in Čudežna polja so izvajali tako imenovano “narodno” pop glasbo in pri publiki dosegali neverjetne uspehe. Kariero je začel kot kitarist na zabavah, učil se je tudi violine. V vojski je igral v skupini Artiljerac, sicer pa je igral z ansambli po ljubljanskih kavarnah in barih.

Kasneje ga je opazil Miro Čekeliš, ki ga je po odhodu Božidarja Wolfanda povabil v skupino Rendez-Vous, v kateri ni bil dolgo. Po odhodu se je pridružil skupini Amadeus Toneta Dimnika – Čoča.

Kmalu po tem je ustanovil skupino Don Juan. Skoraj istočasno je izdal ploščo Mandarina, ki se je prodala v nakladi 100.000 izvodov.

Brendi je bil eden redkih skladateljev, ki je že za časa življenja doživel, da so njegove pesmi ponarodele. Ena izmed skladb, ki bodo za vedno ostale v naših ušesih in nas bo vedno spominjala na Brendija je tudi uspešnica Rad bi ti rekel nekaj lepega.
{loadposition donjuan1}


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.