langazreskapomlad
mp3: Novi singel: LANGA IN ZREŠKA POMLAD – RECESIJA
7. julij, 2010
grossmann
GROSSMANNOV FESTIVAL FILMA IN VINA
7. julij, 2010

zgodovina: JANEZ BONČINA BENČ

benc1

benc1Janez Bončina Benč je nedvomno eden izmed vodilnih avtorjev in izvajalcev slovenske glasbe. Od leta 1965 je nanizal nemalo glasbenih uspešnik, nekatere med njimi so ponarodele. Sodeloval je v različnih zasedbah – Helioni, Mladi levi, Srce, September in druge. Med zanimivosti lahko povdarimo to, da je v reklami za Pepsi Colo sodeloval in v spotu nastopil s samo Tino Turner.

  Uspehov, ki jih je dosegel na različnih festivalih je mnogo, večkrat nagrajen na Slovenski popevki, Pop delavnici, Melodijah morja in sonca, prejel je Jugoslovansko estradno priznanje za delo, Zlato noto za Najboljšega rock pevca leta in Za življensko delo ter Zlatega petelina za Najboljšo kompilacijo.
Z vsemi svojimi uspehi in dosežki se uvršča ob bok drugim rokovskim legendam – Janezu Zmazeku, Vladu Kreslinu, Zoranu Predinu, Petru Lovšinu, Aleksandru Mežku, Tomažu Domicelju in Janiju Kovačiču.
Aktiven ostaja še danes. Pred kratkim je namreč izšla njegova nova plošča Sol, poper in sanje, ki jo je že mogoče dobiti v vseh prodajalnah.
{loadposition benc1}


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.