dand1
mp3: Novi singel: DAN D – MOJ PROBLEM
31. maj, 2010
kingston
nagrada: KINGSTON: Križanke, 2. junij
1. junij, 2010

zgodovina: SKUPINA BAZAR

bazar

bazarVse skupaj se je pričelo leta 1984, ko je Danilo Kocjančič po odhodu iz skupine Prizma v zasedbo povabil profesionalne glasbenike, in sicer Zdenka Cotića (kitara), Dušana Vrana (bas), Marina Legoviča (klaviature) in pevca Slavka Ivančiča, ki ga je leta 1986 zamenjal Igor Mermolja.
Avtorska ekipa (Drago Mislej – Mef in Danilo Kocjančič) je v osmih letih delovanja skupine nanizala vrsto uspešnic in festivalskih zmagovalk, ki jih radi poslušamo še danes. Med najprodornejše skladbe štejemo uspešnice Tina, Portorož 1905, Dober dan, Poišči me, Amerika, Pogum, Zate in druge. Leta 1988 z albumom Bazar, leta 1990 z albumom Amerika in leta 1998 s Kompilacijo 84-92 so zaokrožili svoj glasbeni opus in se podali v različne glasbene smeri.

Vsekakor velja omeniti delo Danila Kocjančiča tudi v poznejših časih, saj sta skupaj z Dragom Mislejem – Mefom nanizala vrsto uspešnic za glasbenike kot so: Monika Pučelj, Tinkara Kovač, Polona Furlan, Lara Baruca, Ylenia Zlobec, Kalamari, Slavko Ivančič in drugi.

{loadposition bazar1}


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.